Kuskjell med furikake og asiatisk dressing

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er du heldig å bo ved sjøen eller i nærheten av en velassortert fiskeforretning, så kan du av og komme over disse store, vakre skjellene. Kuskjell skal åpnes rett før servering, og er aller best rå.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kuskjell
  • 1 ss soyasaus
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 1 ts sesamolje
  • 2 stilker frisk koriander
  • 1 ss furikake

Slik gjør du

  1. Åpne kuskjellene med en østerskniv eller kort, spiss kniv. Før kniven inn i åpningen mellom skjellene og før den så nær innsiden på skjellet som mulig. Bryt skjellene fra hverandre og ta ut innmaten. Bruk en liten kniv og fjern alt bortsett fra den faste, glatte skjellmaten. Oppbevar på is til servering.
  2. Bland sammen soyasaus, limesaft og sesamolje.
Kuskjell lever på sandbunn og graver seg ned i sanden slik at de må graves fram. Sanker du dem selv, bør du la dem rense seg i rent sjøvann i et døgn før tilberedning. Kuskjell regnes som et av verdens eldste levende dyr, og kan bli over 500 år gamle.
Furikake er en japansk krydderblanding som brukes til å strø på ris, grønnsaker og fiskeretter som en smaksforsterker med masse umami. Vi har fornorsket den, og bruker små biter av tørrfisk som en av ingrediensene.