Kuskjell med furikake og asiatisk dressing

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er du heldig å bo ved sjøen eller i nærheten av en velassortert fiskeforretning, så kan du av og komme over disse store, vakre skjellene. Kuskjell skal åpnes rett før servering, og er aller best rå.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kuskjell
  • 1 ss soyasaus
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 1 ts sesamolje
  • 2 stilker frisk koriander
  • 1 ss furikake

Slik gjør du

Kuskjell lever på sandbunn og graver seg ned i sanden slik at de må graves fram. Sanker du dem selv, bør du la dem rense seg i rent sjøvann i et døgn før tilberedning. Kuskjell regnes som et av verdens eldste levende dyr, og kan bli over 500 år gamle.
Furikake er en japansk krydderblanding som brukes til å strø på ris, grønnsaker og fiskeretter som en smaksforsterker med masse umami. Vi har fornorsket den, og bruker små biter av tørrfisk som en av ingrediensene.