Kuskjell med furikake og asiatisk dressing
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Er du heldig å bo ved sjøen eller i nærheten av en velassortert fiskeforretning, så kan du av og komme over disse store, vakre skjellene. Kuskjell skal åpnes rett før servering, og er aller best rå.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. kuskjell -
1 ss soyasaus -
saft av
0,5 stk. lime -
1 ts sesamolje -
2 stilker frisk koriander -
1 ss furikake
Slik gjør du
Kuskjell lever på sandbunn og graver seg ned i sanden slik at de må graves fram. Sanker du dem selv, bør du la dem rense seg i rent sjøvann i et døgn før tilberedning. Kuskjell regnes som et av verdens eldste levende dyr, og kan bli over 500 år gamle.
Furikake er en japansk krydderblanding som brukes til å strø på ris, grønnsaker og fiskeretter som en smaksforsterker med masse umami. Vi har fornorsket den, og bruker små biter av tørrfisk som en av ingrediensene.