Krydret juleis
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Hjemmelaget is med spennende smaker, frukt og nøtter. En super dessert som kan lages ferdig i god tid før julen ringes inn. Server med frisk frukt og bær, eller med en varm eller kald bærsaus.
Ingredienser
-
4 stk. eggeplomme -
4 ss brunt sukker -
50 g grovhakket pistasjnøtter -
50 g grovhakket mandler -
50 g tørket aprikos i biter -
50 g sukker -
1 dl vann -
25 g rosiner -
50 g tørkede tranebær -
4 dl kremfløte -
2 ts vaniljesukker -
3 cl brandy eller cognac -
0,25 stk. appelsin saft og skall -
0,25 stk. sitron saft og skall -
0,25 ts krydderblanding (se under)
Krydderblanding
-
0,5 ts malt allehånde -
0,5 ts malt kanel -
0,5 ts malt muskat -
0,5 ts muskatblomme -
0,5 ts malt nellik -
0,5 ts malt koriander -
0,5 ts malt ingefær
-
ca.
50 g friske bær til servering
Slik gjør du
1. Bland sammen krydder til krydderblanding.
2. Rist pistasjenøtter og mandler på middels varme i en tørr stekepanne. Avkjøl.
3. Kutt aprikos i biter. Kok sukkerlake av sukker og vann. Hell det over rosiner, aprikos og tørkede tranebær i en skål. La stå og svelle i ca. 10 minutter, til bærene har svellet godt. Hell av sukkerlaken og avkjøl helt.
4. Pisk egg og sukker til eggedosis.
5. Stivpisk kremfløte og vaniljesukker og vend kremen lett inn i eggedosisen.
6. Bland inn bløtelagte bær, nøtter, brandy, appelsin, sitron og krydder, .
7. Hell blandingen i en passende form. Bruk en palett og gjør overflaten glatt, og legg et stykke bakepapir på toppen. Frys i minst 4 timer.
Anrett med friske bær.