Krydrede lammeskanker

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammeskanker er utrolig! Den nederste delen på lammelåret er i utgangspunktet et seigt stykke kjøtt som trenger lang og varsom varmebehandling. Etter riktig behandling fremstår lammeskanken som et saftig og mørt kjøttstykke du sjelden har smakt maken til.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammeskank
  • 4 skiver spekeskinke
  • 2 dl sorte oliven
  • 2 dl kapers med stilk
  • 8 stk. aromasopp eller sjampinjong
  • 2 bokser hermetiske tomater cherry
  • 2 stk. rødløk i grove båter
  • 1 stk. aubergine i tykke skiver
  • 400 g potet med skall, delt i to
  • 4 båter hvitløk
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 4 ss hakket frisk basilikum
  • 4 ss hakket frisk mynte
  • 2 dl rødvin
  • 1 ss sukker

Slik gjør du

  1. Surr spekeskinken rundt skankene, fest eventuelt med tannpirker eller bomullstråd og brun de raskt i en panne.
  2. Legg skankene i en gryte eller en ildfast form og ha i resten av ingrediensene.
  3. Sett på lokk eller ha på aluminiumsfolie og stek i ovn på 180 °C i 1 1/2 - 2 timer, eller til kjøttet løsner fra bena.
Lammeskankene kan også tilberedes på lavere temperatur. Sett ovnen på 150 °C og la skankene stå inne i 3 1/2 - 4 timer, eller til kjøttet løsner fra bena.
 
Ølbraiserte lammeskanker er en veldig populær oppskrift, så ta en titt på den også!