Krydrede lammeskanker
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lammeskanker er utrolig! Den nederste delen på lammelåret er i utgangspunktet et seigt stykke kjøtt som trenger lang og varsom varmebehandling. Etter riktig behandling fremstår lammeskanken som et saftig og mørt kjøttstykke du sjelden har smakt maken til.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. lammeskank -
4 skiver spekeskinke -
2 dl sorte oliven -
2 dl kapers med stilk -
8 stk. aromasopp eller sjampinjong -
2 bokser hermetiske tomater cherry -
2 stk. rødløk i grove båter -
1 stk. aubergine i tykke skiver -
400 g potet med skall, delt i to -
4 båter hvitløk -
4 ss hakket bladpersille -
4 ss hakket frisk basilikum -
4 ss hakket frisk mynte -
2 dl rødvin -
1 ss sukker
Slik gjør du
- Surr spekeskinken rundt skankene, fest eventuelt med tannpirker eller bomullstråd og brun de raskt i en panne.
- Legg skankene i en gryte eller en ildfast form og ha i resten av ingrediensene.
- Sett på lokk eller ha på aluminiumsfolie og stek i ovn på 180 °C i 1 1/2 - 2 timer, eller til kjøttet løsner fra bena.
Lammeskankene kan også tilberedes på lavere temperatur. Sett ovnen på 150 °C og la skankene stå inne i 3 1/2 - 4 timer, eller til kjøttet løsner fra bena.
Ølbraiserte lammeskanker er en veldig populær oppskrift, så ta en titt på den også!