Krydrede kyllingspyd med paprika
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Oversetter man «små grillspyd» til brasiliansk, blir det «espetinhos». Vi har krydret våre espetinhos med Tempero baiano, en krydderblanding fra delstaten Bahia.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g kylling lårfilet -
1 stk. rød paprika , i terninger -
3 ss tempero baiano (se under) -
3 ss nøytral olje
Tempero baiano
-
2 ts grovkvernet pepper -
2 ts tørket oregano -
2 ts tørket merian -
2 ts tørket persille -
2 ts spisskummenfrø -
1 ts revet muskatnøtt -
2 stk. laurbærblad , i biter
Slik gjør du
1. Bland alle ingrediensene til krydderblandingen.
2. Skjær kyllingkjøtt i terninger og legg i en bolle. Gni krydder og olje godt inn i kjøttet med hendene, slik at det er godt dekket med krydder. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet i minst 2 timer, slik at smaken får utvikle seg.
3. Tre kylling- og paprikabiter annenhver gang på bløtlagte trespyd.
4. Grill spydene på god varme til de er gylne og gjennomstekte, ca. 6 minutter. Server dem som de er med litt limesaft, eller sammen med en god salat.
Ryktet sier at på ethvert sted i Brasil der det samler seg mer enn tretti mennesker, finnes det minst én grillspydselger. Det er ikke stort som trengs – en liten kullgrill, biter av krydret kjøtt og små, bløtlagte grillspyd av tre.