Krydrede kyllingspyd med paprika

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Oversetter man «små grillspyd» til brasiliansk, blir det «espetinhos». Vi har krydret våre espetinhos med Tempero baiano, en krydderblanding fra delstaten Bahia.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kylling lårfilet
  • 1 stk. rød paprika , i terninger
  • 3 ss tempero baiano (se under)
  • 3 ss nøytral olje

Tempero baiano

  • 2 ts grovkvernet pepper
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ts tørket merian
  • 2 ts tørket persille
  • 2 ts spisskummenfrø
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 2 stk. laurbærblad , i biter

Slik gjør du

1. Bland alle ingrediensene til krydderblandingen.

2. Skjær kyllingkjøtt i terninger og legg i en bolle. Gni krydder og olje godt inn i kjøttet med hendene, slik at det er godt dekket med krydder. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet i minst 2 timer, slik at smaken får utvikle seg.

3. Tre kylling- og paprikabiter annenhver gang på bløtlagte trespyd.

4. Grill spydene på god varme til de er gylne og gjennomstekte, ca. 6 minutter. Server dem som de er med litt limesaft, eller sammen med en god salat.

Ryktet sier at på ethvert sted i Brasil der det samler seg mer enn tretti mennesker, finnes det minst én grillspydselger. Det er ikke stort som trengs – en liten kullgrill, biter av krydret kjøtt og små, bløtlagte grillspyd av tre.