Krydderkake med rødbeter

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vi anbefaler en spennende krydderkake med rødbeter som én av ingrediensene.

Ingredienser

  • 200 g finrevet rødbete
  • 2,5 dl solsikkeolje
  • 250 g sukker (gjerne rørsukker)
  • 5 stk. egg
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt ingefær

Glasur:

  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g kremost med pepper
  • 3 dl melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • saft og skall av 1 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Klem ut så mye saft av den revne rødbeten som mulig. Bland rødbeten med olje og sett det til side.
  2. Visp eggedosis av egg og sukker, bland mel med krydder og natron. Bland det inn i eggedosisen sammen med rødbetene og oljen.
  3. Fordel kakerøren i en langpanne eller springform (24 cm) og stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 1 time og 15 minutter. Sjekk med en tynn kniv eller trepinne om kaken er ferdig stekt.
  4. Avkjøl helt før du deler kaken i to og fyller den med 1/3 av glasuren resten av glasuren bres over toppen av kaken.
  5. Visp sammen glasuringrediensene til en glatt, luftig krem. Konsistensen blir best om det gjøres for hånd.
Legg strimler av rødbete på bakepapir og dryss sukker over. Tørk strimlene i ovnen ved 100 °C i ca. 1 time, eller til de er helt tørre og sprø. Legg dem på kaken og dryss over litt rosépepper.
 
Saftig gulrotkake i langpanne med ostekrem er en annen kjempegod kake laget med grønnsaker.