Krydderkake med rødbeter
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Vi anbefaler en spennende krydderkake med rødbeter som én av ingrediensene.
Ingredienser
1 porsjoner
-
200 g finrevet rødbete -
2,5 dl solsikkeolje -
250 g sukker (gjerne rørsukker) -
5 stk. egg -
200 g hvetemel -
2 ts natron -
0,5 ts salt -
0,5 ts revet muskatnøtt -
1 ts malt kanel -
1 ts malt ingefær
Glasur:
-
200 g romtemperert smør -
200 g kremost med pepper -
3 dl melis -
2 ts vaniljesukker -
saft og skall av
1 stk. sitron
Slik gjør du
- Klem ut så mye saft av den revne rødbeten som mulig. Bland rødbeten med olje og sett det til side.
- Visp eggedosis av egg og sukker, bland mel med krydder og natron. Bland det inn i eggedosisen sammen med rødbetene og oljen.
- Fordel kakerøren i en langpanne eller springform (24 cm) og stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 1 time og 15 minutter. Sjekk med en tynn kniv eller trepinne om kaken er ferdig stekt.
- Avkjøl helt før du deler kaken i to og fyller den med 1/3 av glasuren resten av glasuren bres over toppen av kaken.
- Visp sammen glasuringrediensene til en glatt, luftig krem. Konsistensen blir best om det gjøres for hånd.
Legg strimler av rødbete på bakepapir og dryss sukker over. Tørk strimlene i ovnen ved 100 °C i ca. 1 time, eller til de er helt tørre og sprø. Legg dem på kaken og dryss over litt rosépepper.
Saftig gulrotkake i langpanne med ostekrem er en annen kjempegod kake laget med grønnsaker.