Kokosmakroner i tårn til jul
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Har du lyst til å lage noe ekstravagant til festen du skal holde, eller bare overraske gjestene dine med noe morsomt? Lag et tårn av kokosmakroner, festet med sjokoladekrem og pyntet med gull og stas! Her er oppskriften på kokosmakroner om du vil lage dem selv.
Ingredienser
1 porsjoner
-
150 g hvit sjokolade -
100 g smør -
100 g melis
Pynt:
-
60 stk. kokosmakroner -
15 stk. pepperkake -
50 g sukkerfondant
Slik gjør du
- Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen.
- Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
- Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter.
- Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet, 5-7 minutter. Obs! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.
- Lag et kremmerhus av et pappark på ca. 60x40. Lag kremmerhuset ca. 15 cm i diameter og 30 cm høyt.
- Smør sjokoladekrem på kremmerhuset og fest kokosmakronene rundt hele med resten av sjokoladekremen.
- Trill små (snø) baller av hvit fondant og pynt med fondantballer og små pepperkaker. Ekstra lekker blir kaken om du pynter med gullblad og spiselig gullspray!