Karbonadesmørbrød
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Våre matglade danske naboer elsker sine høye smørbrød med mer pålegg enn brød. Om du lager karbonadesmørbrød i dansk stil, blir de garantert en suksess ved en hver anledning.
Ingredienser
porsjoner
-
Ca.
60 g karbonade -
1 stk. stekt løk -
1,5 ss margarin -
1 skive grovt brød -
4 blader hodesalat -
2 skiver sylteagurk
Slik gjør du
- Kutt løken i ringer. Varm en stekepanne med litt av margarinen og og stek den gyllen på middels varme. Jo lenger den får steke, jo bedre og mer karamellisert blir den.
- Varm karbonaden sammen med løken, eller i en egen panne.
- Smør brødskiven med smør eller margarin. Legg på salatblader og karbonaden, og topp med stekt løk og agurkskiver.
- Pynt eventuelt med friske urter. og dra et par drag med pepperkvernen over.
Lag gjerne karbonadene fra bunnen av.
Karbonade og løk kan godt stekes i forveien og serveres kald på brødskiva.