Kalveschnitzel

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En tradisjonell klassiker som smaker kjempegodt. Dette er festmat for mange, men kan selvsagt også nytes på en hverdag!

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g flatbiff av kalv
  • 5 ts honningsennep
  • 8 stk. laurbærblad
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts grovmalt pepper
  • 1 dl tørr hvitvin eller kalvekraft
  • 1 ss smør

Slik gjør du

Beregn 2 tynne biffskiver til hver, ca. 1 cm.
  1. Bank dem flate med bredsiden av en kniv eller en biffbanker. Smør sennep på begge sidene av kjøttstykkene, og legg et par laurbærblad på hver side. Strø på salt og pepper.
  2. Varm olje i stekepanna, og legg schnitzlene i – stek i ca. 2–3 min på hver side.
  3. Ta dem ut av stekepanna, og hold dem varme under et lokk. Slå hvitvin i stekepanna, tilsett ca. 1 ts sennep, og la dette få et oppkok. Rør inn smør i sausen, og hell denne over schnitzlene ved servering.

Server med tomatsalat.