Julefocaccia med ribberull
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En spennende focacciavariant med julesmak! Brødet er enkelt å lage og passer perfekt til alle slags gjesteanledninger, er topp ved siden av en julebuffet, eller som her - fylt med deilig julepålegg. «Spot on» for deg som har lyst på en litt annerledes førjulshygge.
Ingredienser
porsjoner
-
25 g fersk gjær -
3 dl lunket vann -
1 ss honning -
0,5 ss salt -
0,5 dl olivenolje -
200 g valnøttkjerner -
100 g friske tranebær -
5 dl hvetemel
Fyll
-
1 stk. crispisalat -
8 skiver ribberull -
1 ss snøfrisk naturell eller kremost
Slik gjør du
- Smuldre gjæren i en bakebolle og honning, salt, olivenolje, grovhakkede valnøtter og tranebær. Rør inn det meste av hvetemelet.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!
- Elt deigen lett til alt er blandet godt sammen. Tilsett mer mel om nødvendig. Deigen skal være ganske klissete og løs.
- Smør en 24 cm springform med olje og sett den på et stekebrett. Hell deigen i formen. Ha litt olje på hendene og trykk den godt ut i formen.
- La deigen få heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Dette tar rundt 60 minutter.
- Bruk fingertuppene og trykk dem lett ned i deigen for å få de karakteristiske hullene.
- Ringle over olivenolje og stek focacciaen på 200 °C midt i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist.
- Skjær focacciaen i fire «kakestykker» og skjær hvert «kakestykke» i to.
- Smør på kremost, legg på salat, ribberull og svisker. Sett på toppene.
Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn