Irish stew

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Irish stew er kanskje den mest kjente matretten fra Irland Som vår fårikål, blir den laget på de råvarene som er tilgjengelige - lamme- eller fårekjøtt og lokalt dyrkede rotgrønnsaker. Ingredienslisten kan variere noe. Puristene vil kun ha kjøtt, poteter og løk i gryta, mens andre drister seg til også å tilsette gulrot, nepe og kål. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg lammebog i skiver
  • 1 stk. hodekål
  • 8 stk. potet
  • 1 stk. sellerirot
  • 2 stk. gulrot
  • 4 stk. løk
  • 6 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 ts pepper
  • 2 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Rens kålen og skjær 3-5 cm store stykker. Dersom bogskivene er store, deler du dem i to.
  2. Del poteter, selleri og gulrot  i grove biter. Skrell og del løken i fire. Ha kjøtt og grønnsaker over i en gryte, hell på vann og kok opp.
  3. Fjern skummet og ha i laurbærblad og litt salt. La det småkoke i minst én time. Smak til med salt og pepper.
  4.  Dryss litt hakket persille over hver porsjon før servering i dype skåler.

 Server gjerne flatbrød eller brød til.