Irish stew
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Irish stew er kanskje den mest kjente matretten fra Irland Som vår fårikål, blir den laget på de råvarene som er tilgjengelige - lamme- eller fårekjøtt og lokalt dyrkede rotgrønnsaker. Ingredienslisten kan variere noe. Puristene vil kun ha kjøtt, poteter og løk i gryta, mens andre drister seg til også å tilsette gulrot, nepe og kål.
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 kg lammebog i skiver -
1 stk. hodekål -
8 stk. potet -
1 stk. sellerirot -
2 stk. gulrot -
4 stk. løk -
6 dl vann -
1,5 ts salt -
1 stk. laurbærblad -
1 ts pepper -
2 ss finhakket bladpersille
Slik gjør du
- Rens kålen og skjær 3-5 cm store stykker. Dersom bogskivene er store, deler du dem i to.
- Del poteter, selleri og gulrot i grove biter. Skrell og del løken i fire. Ha kjøtt og grønnsaker over i en gryte, hell på vann og kok opp.
- Fjern skummet og ha i laurbærblad og litt salt. La det småkoke i minst én time. Smak til med salt og pepper.
- Dryss litt hakket persille over hver porsjon før servering i dype skåler.
Server gjerne flatbrød eller brød til.