Innbakt lam

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

I denne retten bruker du flatbiff av lam. Den sitter på innsiden av lammelåret og er et flott lite kjøttstykke på 3-400 gram. Lam har som alt annet kjøtt utallige variasjonsmuligheter. Det spesielle med lammekjøtt er at det egner seg til de fleste retter enten det er kremete sauser eller sterkt krydder. Hva med å prøve en spennende rett som innbakt lam, du vil garantert imponere både familie og venner.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g flatbiff av lam
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 g nykvernet pepper
  • 3 plater butterdeig
  • 1 stk. egg til pensling av butterdeigplatene

Fyll:

  • 1 stk. liten gulrot
  • 1 stk. liten løk
  • 0,5 stk. liten purre
  • 4 stk. frisk sjampinjong
  • 1 ss margarin til steking
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 2 ss hakket bladpersille

Grønnsaker:

  • 0,25 stk. blomkål
  • 0,25 stk. brokkoli
  • 0,25 stk. fennikel
  • 1 stk. gulrot delt i staver
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri) delt i staver
  • 1 ss margarin
  • 1 ss sitronsaft

Rødvinsaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g usaltet smør
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

bar