Indrefilet med soppsaus
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Indrefilet er det mest eksklusive stykket storfekjøtt du kan få, og gir deg de aller beste biffene. Og hva er vel bedre enn en saftig og perfekt stekt biff, fløyelsmyk potetmos, spenstige grønnsaker og en deilig, kremet soppsaus?
Ingredienser
-
800 g indrefilet av storfe -
2 ss eller margarin smør til steking
Mandelpotetmos:
-
800 g mandelpotet -
3 dl melk -
2 ss smør
Soppsaus:
-
200 g frisk sjampinjong eller annen sopp -
1 stk. finhakket sjalottløk -
1 båt finhakket hvitløk -
1 ts smør eller margarin -
2 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft -
2 dl matfløte -
1 ts soyasaus
Pannestekt asparges og østerssopp:
-
12 stk. frisk grønn asparges -
250 g østerssopp eller annen god sopp -
8 stk. sjalottløk -
1 ss olje eller smør til steking
Slik gjør du
1. Skrell potetene og kok dem i usaltet vann til de er møre. Hell av vannet og la dem dampe seg tørre. Mos potetene, tilsett melk og smør og rør godt. Smak til med salt og pepper. Juster om nødvendig konsistensen med litt ekstra melk.
2. Lag sausen. Kutt opp sopp, finhakk løk og hvitløk. Fres sopp og løk i en kjele med smør til det har fått en gyllen farge. Ha i buljong/kraft og fløte, og kok inn til du får en saus med passe fin og tykk konsistens. Smak til med soyasaus, og eventuelt salt og pepper.
3. Skrell asparges og løk, og del dem i to. Riv østerssopp i strimler.
4. Del indrefileten i fire like store biffer og krydre dem med salt og pepper. Stek dem i en varm stekepanne med smør eller margarin i2-3 minutter, til kjøttsaften pipler ut på oversiden. Snu biffene og stek videre til det pipler ut rosa kjøttsaft på den andre siden. Biffene er nå medium stekt. La biffene hvile på en tallerken mens du gjør ferdig tilbehøret.
5. Fres sopp, løk og asparges i en panne med litt olje eller smør til det er så vidt mørt. Krydre med salt og pepper.
Anrett biffene på varme tallerkener med mandelpotetpuréen, grønnsakene og soppsausen. Pynt med en kvast frisk timian.