Hvitløksribbe

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne retten er en innertier for de av oss som elsker både ribbe og hvitløk. Hvitløksribbe smaker utrolig godt og passer superbra som en av flere retter på et tapasbord. Med en god salat og litt god drikke er kvelden i boks!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg tynnribbe
  • 3 ts salt
  • 2 ts grovkvernet pepper
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 dl eplejuice
  • 2 ss worchestershiresaus
  • 1 stk. løk i tynne skiver
  • 30 båter skrelt hvitløk

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 125 °C.

2. Skjær svoren av ribba, behold mest mulig av fettet. Skjær ut beina på undersiden av ribba med en skarp kniv. Skjær langs begge sidene på bena, skjær så under, og vipp dem ut. 

3. Lag ca. 5 mm dype snitt tett i tett langs hele ribba på svorsiden. Strø over salt og pepper, dryss på finhakket chili og hvitløk. Gni dette inn i ribba og la det stå i kjøleskapet over natten. 

4. Ha eplejuice, vann, løk og hvitløksbåter i en ildfast form. Sørg for at løk og hvitløks er dekket med væske. Legg i ribba.

5. Stek i ovnen i ca. 2 timer, skru deretter opp temperaturen til
225 °C og stek til den har en gyllen farge.

Server gjerne hvitløksribba med en god salat, eller sammen med andre småretter på et tapasbord.