Honningglaserte rotgrønnsaker

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Honningglaserte rotgrønnsaker er tilbehør som passer til mange type retter med stekt kjøtt, som foreksempel ribbe, svinekam og alle typer stek. Rotgrønnsakene får en herlig sødme når du steker dem med honning.

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. gulrot , gjerne i ulike farger
  • 8 stk. rød stjerneløk (delikatesseløk)
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 3 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 ss honning

Slik gjør du

  1. Skrell gulrøtter. Del dem først i to og så i fire på langs. Skrell løken.
  2. Legg gulrøtter og løk i en ildfast form sammen med frisk rosmarin. Legg på noen klatter smør, og krydre med salt og pepper. 
  3. Sett formen midt i stekeovnen og bak grønnsakene på 200 °C i ca. 15 minutter til de er møre. Ha honning over grønnsakene når det er 2 minutter igjen av steketiden.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

I stedet for gulrøtter og løk kan du også bruke en blanding av poteter, gulrot, kålrot og persillerot.