Helstekt kalvefilet
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Kalvefilet er en delikatesse. Den har en mild og fin smak og er utrolig mør. Denne sammensetningen med bakt tomat, sellrerirot, lime-potetpuré og calvadossaus med søte rosiner vil gjøre middagen minnerik.
Ingredienser
porsjoner
-
Ca.
400 g ytrefilet av kalv -
2 ss margarin -
1 ss nøytral olje -
1 ts salt -
1 ts kvernet sort pepper
Bakt tomat- og sellerirot:
-
0,5 stk. sellerirot -
2 ts nøytral olje -
ca.
2 dl kjøttbuljong (utblandet) -
2 stk. plommetomat -
ca.
1 ss nøytral olje -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Potetpuré:
-
500 g mandelpotet eller andre melne gode poteter -
saften av
1 stk. lime -
1 dl matfløte -
2 ss margarin -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Søte epler:
-
2 stk. eple -
1 ss margarin -
2 ss balsamicoeddik -
1 ss sukker -
1 ts malt kanel
Calvadossaus:
-
1 stk. sjalottløk -
1 ss frisk salvie , hakket -
4 cl calvados (evt. Cognac) -
2 dl rødvin -
4 dl kalvekraft fra fileten eller buljong -
3 ss sultanrosiner -
1,5 ts salt -
1 ts pepper -
Evt.
1 ss maisenna utrørt i litt kaldt vann -
2 ss usaltet smør