Helstekt kalvefilet

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Kalvefilet er en delikatesse. Den har en mild og fin smak og er utrolig mør. Denne sammensetningen med bakt tomat, sellrerirot, lime-potetpuré og calvadossaus med søte rosiner vil gjøre middagen minnerik.

Ingredienser

porsjoner
  • Ca. 400 g ytrefilet av kalv
  • 2 ss margarin
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet sort pepper

Bakt tomat- og sellerirot:

  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 ts nøytral olje
  • ca. 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 stk. plommetomat
  • ca. 1 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Potetpuré:

  • 500 g mandelpotet eller andre melne gode poteter
  • saften av 1 stk. lime
  • 1 dl matfløte
  • 2 ss margarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Søte epler:

  • 2 stk. eple
  • 1 ss margarin
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ss sukker
  • 1 ts malt kanel

Calvadossaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss frisk salvie , hakket
  • 4 cl calvados (evt. Cognac)
  • 2 dl rødvin
  • 4 dl kalvekraft fra fileten eller buljong
  • 3 ss sultanrosiner
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • Evt. 1 ss maisenna utrørt i litt kaldt vann
  • 2 ss usaltet smør

Slik gjør du