Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt kalvefilet med bakt tomat og sellrerirot, lime-potetpuré og calvadossaus med søte rosiner - hovedrett nyttårsmeny 1

Helstekt kalvefilet

Ingredienser

porsjoner
  • Ca. 400 g ytrefilet av kalv
  • 2 ss margarin
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet sort pepper

Bakt tomat- og sellerirot:

  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 ts nøytral olje
  • ca. 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 stk. plommetomat
  • ca. 1 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Potetpuré:

  • 500 g mandelpotet eller andre melne gode poteter
  • saften av 1 stk. lime
  • 1 dl matfløte
  • 2 ss margarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Søte epler:

  • 2 stk. eple
  • 1 ss margarin
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ss sukker
  • 1 ts malt kanel

Calvadossaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss frisk salvie , hakket
  • 4 cl calvados (evt. Cognac)
  • 2 dl rødvin
  • 4 dl kalvekraft fra fileten eller buljong
  • 3 ss sultanrosiner
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • Evt. 1 ss maisenna utrørt i litt kaldt vann
  • 2 ss usaltet smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1384 kcal
Fett 71 g
Protein 59 g
Karbohydrater 85 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Kalvefilet er en delikatesse. Den har en mild og fin smak og er utrolig mør. Denne sammensetningen med bakt tomat, sellrerirot, lime-potetpuré og calvadossaus med søte rosiner vil gjøre middagen minnerik.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • Ca. 400 g ytrefilet av kalv
  • 2 ss margarin
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet sort pepper

Bakt tomat- og sellerirot:

  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 ts nøytral olje
  • ca. 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 stk. plommetomat
  • ca. 1 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Potetpuré:

  • 500 g mandelpotet eller andre melne gode poteter
  • saften av 1 stk. lime
  • 1 dl matfløte
  • 2 ss margarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Søte epler:

  • 2 stk. eple
  • 1 ss margarin
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ss sukker
  • 1 ts malt kanel

Calvadossaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss frisk salvie , hakket
  • 4 cl calvados (evt. Cognac)
  • 2 dl rødvin
  • 4 dl kalvekraft fra fileten eller buljong
  • 3 ss sultanrosiner
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • Evt. 1 ss maisenna utrørt i litt kaldt vann
  • 2 ss usaltet smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1384 kcal
Fett 71 g
Protein 59 g
Karbohydrater 85 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Lite stekt: 55 °C, medium: 60 °C, medium pluss: 65 °C og gjennomstekt: 70 °C

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB15 14.12.2024 01:30:59