Helstekt kalkunfilet med ovnsbakte rotgrønnsaker

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Det er lett å få vann i munnen når man hører at det står kalkunfilet med ovnsbakte rotgrønnsaker, rødkål, brokkoli, rødløkmarmelade og eplesaus på menyen.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 750 g

Rødløkmarmelade:

  • 50 g smør
  • 350 g rødløk i meget tynne skiver
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss rørsukker
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 0,5 dl rødvin
  • 0,5 ts ripsgelé

Rødkål med balsamico og tranebær:

  • 650 g rødkål
  • 4 dl rødvin
  • 6 ss balsamicoeddik
  • ca. 2 ss brunt sukker
  • 125 g tranebær

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 2 stk. rødbete
  • 2 stk. persillerot
  • 6 stk. potet
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Eplesaus:

  • 1 pose béarnaisesaus
  • 3 dl eplemost
  • 1 dl kremfløte

Brokkoli med hvitløk og parmesan:

  • 1 stk. brokkoli
  • 1 båt hvitløk
  • 3 ss revet parmesan

Slik gjør du

Server kalkunfilet med ovnsbakte rotgrønnsaker, rødkål, brokkoli, varm eller kald rødløkmarmelade og eplesaus.

bar

Lag gjerne rødløksmarmeladen og rødkålen på forhånd. Du kan også gjøre gode forberedelser ved å sørge for at alt du trenger er funnet frem før du starter, og eventuelt gjøre råvarene klare ved å skrelle og kutte grønnsaker. Slike forberedelser kaller kokkene for "mise en place".