Helstekt kalkunfilet med ovnsbakte rotgrønnsaker
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Det er lett å få vann i munnen når man hører at det står kalkunfilet med ovnsbakte rotgrønnsaker, rødkål, brokkoli, rødløkmarmelade og eplesaus på menyen.
Ingredienser
4 porsjoner
-
1 stk. kalkunfilet, ca. 750 g
Rødløkmarmelade:
-
50 g smør -
350 g rødløk i meget tynne skiver -
0,25 ts salt -
0,25 ts pepper -
2 ss rørsukker -
1 ss balsamicoeddik -
0,5 dl rødvin -
0,5 ts ripsgelé
Rødkål med balsamico og tranebær:
-
650 g rødkål -
4 dl rødvin -
6 ss balsamicoeddik -
ca.
2 ss brunt sukker -
125 g tranebær
Ovnsbakte rotgrønnsaker:
-
2 stk. gulrot -
0,25 stk. sellerirot -
2 stk. rødbete -
2 stk. persillerot -
6 stk. potet -
3 ss olivenolje -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Eplesaus:
-
1 pose béarnaisesaus -
3 dl eplemost -
1 dl kremfløte
Brokkoli med hvitløk og parmesan:
-
1 stk. brokkoli -
1 båt hvitløk -
3 ss revet parmesan
Slik gjør du
Server kalkunfilet med ovnsbakte rotgrønnsaker, rødkål, brokkoli, varm eller kald rødløkmarmelade og eplesaus.
Lag gjerne rødløksmarmeladen og rødkålen på forhånd. Du kan også gjøre gode forberedelser ved å sørge for at alt du trenger er funnet frem før du starter, og eventuelt gjøre råvarene klare ved å skrelle og kutte grønnsaker. Slike forberedelser kaller kokkene for "mise en place".