Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt kalkunfilet med ovnsbakte rotgrønnsaker

Helstekt kalkunfilet med ovnsbakte rotgrønnsaker

Ingredienser

4  porsjoner

Rødløkmarmelade:

  • 50 g smør
  • 350 g rødløk i meget tynne skiver
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss rørsukker
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 0,5 dl rødvin
  • 0,5 ts ripsgelé

Rødkål med balsamico og tranebær:

  • 650 g rødkål
  • 4 dl rødvin
  • 6 ss balsamicoeddik
  • ca. 2 ss brunt sukker
  • 125 g tranebær

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 2 stk. rødbete
  • 2 stk. persillerot
  • 6 stk. potet
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Eplesaus:

  • 1 pose béarnaisesaus
  • 3 dl eplemost
  • 1 dl kremfløte

Brokkoli med hvitløk og parmesan:

  • 1 stk. brokkoli
  • 1 båt hvitløk
  • 3 ss revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 873 kcal
Fett 34 g
Protein 55 g
Karbohydrater 56 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Det er lett å få vann i munnen når man hører at det står kalkunfilet med ovnsbakte rotgrønnsaker, rødkål, brokkoli, rødløkmarmelade og eplesaus på menyen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

4  porsjoner

Rødløkmarmelade:

  • 50 g smør
  • 350 g rødløk i meget tynne skiver
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss rørsukker
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 0,5 dl rødvin
  • 0,5 ts ripsgelé

Rødkål med balsamico og tranebær:

  • 650 g rødkål
  • 4 dl rødvin
  • 6 ss balsamicoeddik
  • ca. 2 ss brunt sukker
  • 125 g tranebær

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 2 stk. rødbete
  • 2 stk. persillerot
  • 6 stk. potet
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Eplesaus:

  • 1 pose béarnaisesaus
  • 3 dl eplemost
  • 1 dl kremfløte

Brokkoli med hvitløk og parmesan:

  • 1 stk. brokkoli
  • 1 båt hvitløk
  • 3 ss revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 873 kcal
Fett 34 g
Protein 55 g
Karbohydrater 56 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server kalkunfilet med ovnsbakte rotgrønnsaker, rødkål, brokkoli, varm eller kald rødløkmarmelade og eplesaus.

Helstekt kalkunfilet med ovnsbakte rotgrønnsaker

Lag gjerne rødløksmarmeladen og rødkålen på forhånd. Du kan også gjøre gode forberedelser ved å sørge for at alt du trenger er funnet frem før du starter, og eventuelt gjøre råvarene klare ved å skrelle og kutte grønnsaker. Slike forberedelser kaller kokkene for "mise en place".

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB15 14.12.2024 05:58:31