Helstekt kalkunfilet med hjemmelaget potetmos
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Cremolata er er blanding av sitronskall, bladpersille og hvitløk, og gir en nydelig smak. Ingefærkokt nykål eller spisskål er et perfekt følge.
Ingredienser
6 porsjoner
-
1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g -
ca.
2 ss smør til steking -
2 dl appelsinjuice eller tørr hvitvin -
ca.
1 dl vann -
1,5 dl hakket bladpersille -
1 båt hakket hvitløk -
100 g hasselnøtter
Cremolata:
-
revet skall av
2 stk. sitron -
ca.
50 g hakket bladpersille -
1 båt hakket hvitløk
Potetmos:
-
1,5 kg skrelte mandelpotet -
100 g smør
Ingefærdampet kål:
-
ca.
1 kg hodekål -
0,25 stk. frisk ingefær , skrelt og i skiver -
1 båt hvitløk -
1 ss smør
Slik gjør du
Skjær kalkunfileten i skiver og server med ingefærdampet kål, potetmos og appelsinsjy.