Helstekt kalkunfilet med hjemmelaget potetmos

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Cremolata er er blanding av sitronskall, bladpersille og hvitløk, og gir en nydelig smak. Ingefærkokt nykål eller spisskål er et perfekt følge.

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g
  • ca. 2 ss smør til steking
  • 2 dl appelsinjuice eller tørr hvitvin
  • ca. 1 dl vann
  • 1,5 dl hakket bladpersille
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 100 g hasselnøtter

Cremolata:

  • revet skall av 2 stk. sitron
  • ca. 50 g hakket bladpersille
  • 1 båt hakket hvitløk

Potetmos:

  • 1,5 kg skrelte mandelpotet
  • 100 g smør

Ingefærdampet kål:

  • ca. 1 kg hodekål
  • 0,25 stk. frisk ingefær , skrelt og i skiver
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør

Slik gjør du

Skjær kalkunfileten i skiver og server med ingefærdampet kål, potetmos og appelsinsjy. bar