Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt kalkunfilet med hjemmelaget potetmos

Helstekt kalkunfilet med hjemmelaget potetmos

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g
  • ca. 2 ss smør til steking
  • 2 dl appelsinjuice eller tørr hvitvin
  • ca. 1 dl vann
  • 1,5 dl hakket bladpersille
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 100 g hasselnøtter

Cremolata:

  • revet skall av 2 stk. sitron
  • ca. 50 g hakket bladpersille
  • 1 båt hakket hvitløk

Potetmos:

  • 1,5 kg skrelte mandelpotet
  • 100 g smør

Ingefærdampet kål:

  • ca. 1 kg hodekål
  • 0,25 stk. frisk ingefær , skrelt og i skiver
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 820 kcal
Fett 35 g
Protein 67 g
Karbohydrater 52 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Cremolata er er blanding av sitronskall, bladpersille og hvitløk, og gir en nydelig smak. Ingefærkokt nykål eller spisskål er et perfekt følge.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g
  • ca. 2 ss smør til steking
  • 2 dl appelsinjuice eller tørr hvitvin
  • ca. 1 dl vann
  • 1,5 dl hakket bladpersille
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 100 g hasselnøtter

Cremolata:

  • revet skall av 2 stk. sitron
  • ca. 50 g hakket bladpersille
  • 1 båt hakket hvitløk

Potetmos:

  • 1,5 kg skrelte mandelpotet
  • 100 g smør

Ingefærdampet kål:

  • ca. 1 kg hodekål
  • 0,25 stk. frisk ingefær , skrelt og i skiver
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 820 kcal
Fett 35 g
Protein 67 g
Karbohydrater 52 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Skjær kalkunfileten i skiver og server med ingefærdampet kål, potetmos og appelsinsjy. Helstekt kalkunfilet med hjemmelaget potetmos

 

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB15 15.12.2024 17:41:00