Helstekt flatbiff av rein med rotfruktrösti og tyttebær
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Flatbiff av rein er en mør og smakfull stykningsdel der kjøttet er nærmest krydret fra naturen sin side. Prøv den med bakte persillerøtter, rotfruktrösti og en fløyelsmyk tyttebærkrem.
Ingredienser
4 porsjoner
-
600 g flatbiff av reinsdyr -
2 ss smør til steking -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Rotfruktrösti:
-
2 stk. stor kokefast potet -
2 stk. persillerot -
1 ss finhakket bladpersille -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Tyttebærkrem:
-
125 g snøfrisk naturell -
1-
2 ss rørt tyttebær -
2 ss melk , eventuelt rømme
-
4 stk. persillerot -
120 g aspargesbønner -
2 ts olivenolje -
0,25 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
- Skrell poteter og kok dem i en kjele med vann til de er så vidt møre, 10-15 minutter. Skrell persillerot, og legg dem i kjelen med poteter de siste 5 minuttene av koketiden. Grønnsakene skal ha en litt hard kjerne. Avkjøl noe, og riv potet og persillerot på er rivjern. Bland i finhakket persille og smak til med salt og pepper.
- Smør passende ringer/former med litt smør, og fordel massen i ringene/formene. Sett ringene/formene i stekeovn på 125 °C, i ca. 20-30 minutter.
Har du ingen passende ringer/former, kan du også steke röstien ferdig i en stekepanne.
- Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i smør i en varm stekepanne til den får en gyllen farge, og legg den over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C i ca. 20 minutter. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer i det.
Flatbiffen er lite stekt ved kjernetemperatur på 53-55 °C, medium stekt på 60 ºC, medium pluss ved 65-70 ºC og gjennomstekt på 76 ºC.
- Bland sammen snøfrisk, melk og rørte tyttebær. Smak eventuelt til med litt salt og pepper. Sett blandingen kjølig til servering.
- Skrell persillerot, og del dem i staver på langs. Legg stavene i en ildfast form sammen med aspargesbønner, dryss over litt olje, salt og pepper og sett dem inn i stekeovn mens kjøttet hviler. Skru opp temperaturen til 180 °C, og stek til persillerøttene og aspargesbønnene er møre og har fått en gyllen fin farge.
- Riv eventuelt litt parmesan og gratiner rotfruktröstien mot slutten av steketiden.
Server saftig flatbiff av rein i skiver med bakte persillerøtter, aspargesbønner, rotfruktrösti og tyttebærkrem.