Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gulrotkake med flerfaget ostekrem

Gulrotkake med flerfarget ostekrem

Ingredienser

16  porsjoner

Bunn:

  • 4 stk. egg
  • 3 dl sukker
  • 1,5 dl nøytral olje
  • 3 dl siktet hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts natron
  • 1,5 ts malt kanel
  • 4 stk. middels stor revet gulrot
  • ca. 2 dråper gul konditorfarge
  • ca. 2 dråper oransje konditorfarge

Ostekrem:

  • 180 g smør
  • 450 g melis
  • 600 g kremost naturell
  • saft av 1 stk. lime
  • 2 ss finhakket frisk mynte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 501 kcal
Fett 29 g
Protein 6 g
Karbohydrater 52 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En saftig gulrotkake er alltid en favoritt både blant store og små. Pynt kaken med denne enkle teknikken og den vil garantert bli stjernen på kakebordet!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

16  porsjoner

Bunn:

  • 4 stk. egg
  • 3 dl sukker
  • 1,5 dl nøytral olje
  • 3 dl siktet hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts natron
  • 1,5 ts malt kanel
  • 4 stk. middels stor revet gulrot
  • ca. 2 dråper gul konditorfarge
  • ca. 2 dråper oransje konditorfarge

Ostekrem:

  • 180 g smør
  • 450 g melis
  • 600 g kremost naturell
  • saft av 1 stk. lime
  • 2 ss finhakket frisk mynte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 501 kcal
Fett 29 g
Protein 6 g
Karbohydrater 52 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Squashkake med pekannøtter 3b
Sjekk om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne i midten av kaken, er pinnen tørr er kaken ferdig.
Gulrotkake 3a
Gulrotkake 3b

Vi har også en saftig gulrotkake i langpanne med ostekrem som vi kan anbefale.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB11 14.12.2024 02:26:45