Grillet ytrefilet med kål og bbq-saus
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Ytrefilet av storfe er perfekt grillmat når du skal grille til mange. Med enkelt tilbehør som grillede grønnsaker og en deilig bbq-saus, kan du stresse ned med tilberedningen og nyte det fine grillværet istedet.
Ingredienser
-
800 g ytrefilet av storfe -
2 ss nøytral olje til pensling -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
BBQ-saus:
-
3 dl ketchup -
1 dl brunt sukker -
0,25 dl lys sirup -
0,5 dl eplejuice -
1 ss worchestershiresaus -
2,5 ts grov sennep -
2 ts paprikapulver (gjerne røkt) -
0,5 ts hvitløkspulver -
0,25 ts kajennepepper -
1 ts salt -
1 ts pepper -
1 ss maisenna -
0,5 dl kaldt vann
Grillede grønnsaker:
-
1 stk. nykål, sommerkål , eventuelt spisskål eller hodekål -
2 stk. løk -
2 ss smør -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
1. Pensle fileten med olje og krydre med salt og pepper. Grill kjøttet på direkte varme, 2–3 minutter på hver side, slik at det får en fin stekeskorpe.
2. Legg kjøttet over på indirekte varme på grillen, og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttstykket.
3. Sett på lokk, og la kjøttet grille i 30-35 minutter, eller til steketermometeret viser ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er lite stekt på 55-60 °C, medium på 65 °C, og godt stekt ved 70 °C.
4. Lag bbq-saus. Bland alle ingrediensene, med unntak av vann og maisstivelse, i en kjele. Kok opp blandingen, og la det småkoke i ca. 5 minutter, eller til alt sukkeret er oppløst.
5. Tilsett maisstivelse rørt ut i litt vann om du ønsker en tykkere saus og kok opp under omrøring til du har ønsket tykkelse. Sausen tykner ganske fort. Bruk den til pensling og servering og oppbevar eventuelt rester av sausen kjølig i en tett beholder.
6. Del løk og kål i to. Behold stilken på kålen, slik at den henger sammen og skallet på løken.
7. Grill kålen raskt på høy varme, og legg den over på aluminiumsfolie og lavere varme. Ha på noen terninger smør og salt og pepper, og pakk den litt inn i aluminiumsfolien. Grill til den er mør.
8. Gjør det samme med løken. Fjern skallet på løken før servering.
9. Pensle kjøttet med sausen mot slutten av grillingen. Se til at det ikke svir seg. La kjøttet hvile ca. 15 minutter før den skjæres opp.
Server kjøttet i skiver sammen med grillede grønnsaker og bbq-saus.