Grillet østers med akevittsmør

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Langs kysten vår er stillehavsøstersen i ferd med å bli et problem, og kampen for å utrydde den er i gang. Kommer du over østersen i rene farvann med god gjennomstrømming av vann, så sank dem og legg dem på grillen! Da er du med på å gjøre en innsats for miljøet samtidig som du får et realt luksusmåltid!

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. østers

Akevittsmør:

  • 4 ss smør
  • 2 stk. vårløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss akevitt
  • 1 ss honning
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 1 ss griljermel

Slik gjør du

  1. Ta ut smøret fra kjøleskapet i god tid, slik at det er romtemperert.
  2. Finhakk vårløk og hvitløk. Bland det inn i smøret sammen med akevitt, honning, kajennepepper og griljermel. Rør godt for at akevitten skal blandes inn. Oppbevar smøret kaldt til du skal bruke det.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge mellom. Lær mer her!

  3. Åpne østers og løsne dem fra skallet. Hell av noe av vannet i skallene. Legg litt akevittsmør i hvert av skallene og plasser dem på grillen med en grillklype.
  4. Når smøret har smeltet og begynner å karamellisere, etter 3-4 minutter, er østersene ferdig til servering. Løft dem av grillen og over på en tallerken eller et fat og server med en gang, gjerne med ferskt brød til å dyppe i akevittsmøret.