Grillet focaccia med spekeskinke
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Å bake brød på grillen er overraskende enkelt. Fylt med god spekeskinke, manchego og ruccula smaker grillet focaccia himmelsk!
Ingredienser
porsjoner
-
24 skiver spekeskinke -
100 g ruccula -
150 g manchego i skiver -
1 ts grovkvernet pepper -
2 ss olivenolje
Focaccia:
-
20 g fersk gjær -
3,5 dl vann -
2 ts honning -
500 g hvetemel -
2 ss nøytral olje
Slik gjør du
- Bland ut gjær i lunkent vann. Rør inn honning. Ha i hvetemel og elt deigen sammen. Deigen skal være litt løs. Ha over olje og la deigen heve til dobbel størrelse, 30-45 minutter.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!
- Del deigen i 8 emner. Klapp ut hvert emne. Legg dem på grillristen og la dem steke i 3-4 minutter på hver side.
Ha olje i hendene når du klapper ut deigen. Pensle grillristen med litt olje, da er du sikker på at deigen ikke sitter fast.
Anrett focacciabrød med spekeskinke, ruccula og manchego. Dryss over nykvernet pepper og olivenolje.
Lar du osten smelte på brødet blir focacciaen ekstra smakfull.