Grillet entrecôte med fylt søtpotet

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En saftig, mør entrecôte er noe av det beste en kan grille. Servert med fylt søtpotet med fetaost og soltørket tomat er dette ekte festmat!

Ingredienser

porsjoner
  • 1200 g entrecôte av storfe i skiver
  • 2 ss nøytral olje til pensling
  • 1 ts salt
  • 5 ts pepper

Fylt søtpotet:

  • 6 stk. søtpotet
  • 2 ss nøytral olje til pensling
  • 75 g aspargesbønner
  • 30 g pinjekjerner
  • 100 g grovhakket sorte oliven
  • 50 g grovhakket soltørkede tomater
  • 3 ss finhakket bladpersille
  • 150 g fetaost

  • 60 g smør
  • 2 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Pensle søtpoteten med olje og stikk noen hull i skinnet med en gaffel. Grill søtpotet i aluminiumsfolie på indirekte varme til de er møre, ca. 50 minutter. Tiden varierer etter størrelsen.
  2. Rist pinjekjerner i en tørr panne. Avkjøl. Kok aspargesbønner i lettsaltet vann til de er knapt møre, ca. 2 minutter. Løft bønnene over i isvann, da beholder de den flotte grønnfargen. Kutt aspargesbønner i små biter. Bland sammen aspargesbønner, pinjekjerner, oliven, soltørket tomat og bladpersille i en bolle. Smuldre feta over.
  3. Pensle entrecôtene med olje, krydre med salt og pepper. Brun raskt på direkte varme på grillen, grill videre på indirekte varme i 3-4 minutter på hver side (avhengig av tykkelsen).
  4. Snitt potetene på langs og ha i fyllet med feta og soltørket tomat. Bland persille i smør.

Server grillet entrecôte med  persillesmør og fylt søtpotet.