Grillet entrecôte med fylt søtpotet
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En saftig, mør entrecôte er noe av det beste en kan grille. Servert med fylt søtpotet med fetaost og soltørket tomat er dette ekte festmat!
Ingredienser
porsjoner
-
1200 g entrecôte av storfe i skiver -
2 ss nøytral olje til pensling -
1 ts salt -
5 ts pepper
Fylt søtpotet:
-
6 stk. søtpotet -
2 ss nøytral olje til pensling -
75 g aspargesbønner -
30 g pinjekjerner -
100 g grovhakket sorte oliven -
50 g grovhakket soltørkede tomater -
3 ss finhakket bladpersille -
150 g fetaost
-
60 g smør -
2 ss finhakket bladpersille
Slik gjør du
- Pensle søtpoteten med olje og stikk noen hull i skinnet med en gaffel. Grill søtpotet i aluminiumsfolie på indirekte varme til de er møre, ca. 50 minutter. Tiden varierer etter størrelsen.
- Rist pinjekjerner i en tørr panne. Avkjøl. Kok aspargesbønner i lettsaltet vann til de er knapt møre, ca. 2 minutter. Løft bønnene over i isvann, da beholder de den flotte grønnfargen. Kutt aspargesbønner i små biter. Bland sammen aspargesbønner, pinjekjerner, oliven, soltørket tomat og bladpersille i en bolle. Smuldre feta over.
- Pensle entrecôtene med olje, krydre med salt og pepper. Brun raskt på direkte varme på grillen, grill videre på indirekte varme i 3-4 minutter på hver side (avhengig av tykkelsen).
- Snitt potetene på langs og ha i fyllet med feta og soltørket tomat. Bland persille i smør.
Server grillet entrecôte med persillesmør og fylt søtpotet.