Gravet og stekt kalkunfilet

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Anrett tynne skiver av gravet og stekt kalkunfilet og pynt med salat, noen pene valnøtter og granateplefrø. Det er både spennende og lekkert!

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 750 g
  • 0,5 dl salt
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ts pepper
  • 2 ss hakket frisk rosmarin
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 1 ss hakket einebær
  • revet skall av 1 stk. appelsin
  • 0,5 dl konjakk
  • ca. 2 ss smør til steking

Dressing:

  • 2 ss sherryeddik
  • 0,5 dl valnøttolje eller olivenolje
  • 25 g grovhakkede valnøttkjerner
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

Anrett på en stor tallerken og pynt med salat, noen pene valnøtter og granateplefrø.

Tips: Alternativt kan gravet og stekt kalkunfilet også serveres med en god salat, sennepssaus og brød.