Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gravet og stekt kalkunfilet

Gravet og stekt kalkunfilet

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 750 g
  • 0,5 dl salt
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ts pepper
  • 2 ss hakket frisk rosmarin
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 1 ss hakket einebær
  • revet skall av 1 stk. appelsin
  • 0,5 dl konjakk
  • ca. 2 ss smør til steking

Dressing:

  • 2 ss sherryeddik
  • 0,5 dl valnøttolje eller olivenolje
  • 25 g grovhakkede valnøttkjerner
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 362 kcal
Fett 17 g
Protein 30 g
Karbohydrater 16 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Anrett tynne skiver av gravet og stekt kalkunfilet og pynt med salat, noen pene valnøtter og granateplefrø. Det er både spennende og lekkert!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 750 g
  • 0,5 dl salt
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ts pepper
  • 2 ss hakket frisk rosmarin
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 1 ss hakket einebær
  • revet skall av 1 stk. appelsin
  • 0,5 dl konjakk
  • ca. 2 ss smør til steking

Dressing:

  • 2 ss sherryeddik
  • 0,5 dl valnøttolje eller olivenolje
  • 25 g grovhakkede valnøttkjerner
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 362 kcal
Fett 17 g
Protein 30 g
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Anrett på en stor tallerken og pynt med salat, noen pene valnøtter og granateplefrø.

Tips: Alternativt kan gravet og stekt kalkunfilet også serveres med en god salat, sennepssaus og brød.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB15 14.12.2024 17:41:25