Gravet og stekt kalkunfilet

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Anrett tynne skiver av gravet og stekt kalkunfilet og pynt med salat, noen pene valnøtter og granateplefrø. Det er både spennende og lekkert!

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 750 g
  • 0,5 dl salt
  • 0,5 dl sukker
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 1 ss hakket einebær
  • 2 ss hakket frisk rosmarin
  • revet skall av 1 stk. appelsin
  • 0,5 dl konjakk
  • 1 ts pepper
  • ca. 2 ss smør til steking

Dressing:

  • 2 ss sherryeddik
  • 0,5 dl valnøttolje eller olivenolje
  • 25 g grovhakkede
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Tørk kalkunfileten. Bland sammen salt, sukker og pepper. Bland urter og appelsinskall.
  2. Bind kalkunfileten opp med litt hyssing og legg den i en plastpose med sukkerblandingen, urter og konjakk. Knyt godt igjen og snu og vend på fileten slik at den blir helt dekket av blandingen. Trekk en ekstra pose utenpå og legg kaldt minst et døgn. Snu posen flere ganger.
  3. Ta fileten ut av posen og tørk av den. Krydre fileten med pepper og brun den på alle sider i en stekepanne, sett inn et steketermometer og stek den i stekeovnen på 125 °C til termometeret viser 65 °C. Avkjøl helt.
  4. Rist sammen ingrediensene til dressingen og drypp den over ved servering. Små kuvertbrød med valnøtter er godt til.
  5. Skjær fileten i tynne skiver.

Anrett på en stor tallerken og pynt med salat, noen pene valnøtter og granateplefrø.

Tips: Alternativt kan gravet og stekt kalkunfilet også serveres med en god salat, sennepssaus og brød.