Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillspyd med marinert steinbit

Ingredienser

  • 600 g steinbitfilet
  • 2 stk. gulrot
  • 1,5 stk. rødløk
  • 1 stk. grønn squash

Marinade:

  • 1 glass hakkede soltørkede tomater (á 280 g)
  • 2 ss olje fra de soltørkede tomatene
  • 0,25 stk. rødløk
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,25 ts grovt chilikrydder
  • 0,5 ts malt kanel
  • 2 ss flytende honning
  • saft av 1 stk. sitron
  • 2 ss finhakket frisk koriander

Couscous:

  • 4 dl couscous
  • 4 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • saft av 0,25 stk. sitron
  • 2 ss olje
Del

Grillspyd med marinert steinbit

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grillspyd med marinert steinbit og friske grønnsaker er perfekt grillmat når du skal grille noe godt til dem du er glad i! Nyt de marokkanske smakene og drøm deg bort! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 600 g steinbitfilet
  • 2 stk. gulrot
  • 1,5 stk. rødløk
  • 1 stk. grønn squash

Marinade:

  • 1 glass hakkede soltørkede tomater (á 280 g)
  • 2 ss olje fra de soltørkede tomatene
  • 0,25 stk. rødløk
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,25 ts grovt chilikrydder
  • 0,5 ts malt kanel
  • 2 ss flytende honning
  • saft av 1 stk. sitron
  • 2 ss finhakket frisk koriander

Couscous:

  • 4 dl couscous
  • 4 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • saft av 0,25 stk. sitron
  • 2 ss olje

Slik gjør du

  1. Sil av olje fra soltørkede tomater, men ta vare på et par spiseskjeer som du kjører sammen med resten av ingrediensene til marinaden i en stavmikser eller foodprosessor.
  2. Ta halvparten av marinaden over i en bolle, og sett den andre halvparten av marinaden i kjøleskapet frem til servering.
  3. Skjær steinbitfilet i store terninger, og ha fisketerningene i bollen med marinade. Vend alt godt sammen og sett bollen kaldt i 2-3 timer.
  4. Skrell gulrot, og bruk en ostehøvel eller en grønnsaksskreller og lag lange strimler av gulroten. Kutt rødløk i store biter, squash i skiver.
  5. Tre squashskiver og rødløk på grillspyd, rull gulrotstrimlene sammen og tre på spydene før du trer på marinerte fisketerninger. Gjenta til spydene er fulle.
  6. Mål opp couscous og ha det i en bolle. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og hell det kokende vannet over i bollen. Trekk plastfolie over bollen og la det stå i 5-10 minutter.
  7. Legg grillspydene på direkte varme på grillen, og la dem grille i 6-7 minutter. Snu jevnlig slik at det ikke brenner seg.
  8. Bruk en gaffel og rør i couscousen slik at den blir luftig og fin. Tilsett finhakket bladpersille, revet sitronskall, sitronsaft og litt olje. Rør alt godt sammen.

Server de deilige grillspydene med fisk og grønnsaker sammen med couscousen og resten av marinaden. Litt grillet sitron smaker også godt til. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB15 31.03.2023 18:02:33