Fylt lammestek på 3 måter

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammestek kan fylles med mye godt! Her får du tre forslag til fyll - velg din favoritt...

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,5 kg lammestek uten ben
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 båter hvitløk

Fyll 1:

  • 1 stk. purre
  • 1 stk. gulrot
  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 1 båt hvitløk

Fyll 2:

  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 boks hermetisk sjampinjong i skiver
  • 1 dl knust kavring
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss olivenolje

Fyll 3:

  • 250 g kjøttdeig av lam
  • 0,5 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 3 ss hakket frisk kruspersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss knust kavring
  • 1 stk. egg

Slik gjør du

  1. Lag fyllet først. Finhakk ingrediensene og bland godt. OBS. Fyll 2 stekes i olivenoljen og avkjøles.
  2. Fyll steken. Surr steken med bomullstråd, så den blir fast og rund. Gni steken inn med salt og pepper. En båt hvitløk hakkes, og tilsettes i olivenoljen. Pensle lammesteken med olivenolje.
  3. Legg grove biter av løk, gulrøtter og hvitløk i en ildfast form med lokk eller leirgryte. Legg steken oppå.
  4. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Sett steken i forvarmet ovn ved 125° C. Steketid ca 3 timer til steketermometeret viser 65-70° C for medium til medium pluss.
  5. La steken stå og hvile på kjøkkenbenken ca. 20 minutter før den skjæres opp. Sil stekesjyen og smak til med salt, pepper og hakkede, friske urter.

Server med for eksempel ovnsbakte poteter og grønnsakspanne av squash, tomat, løk, paprika, salt pepper og basilikum, stekt i olivenolje.

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet.