Fylt kalkunfilet
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Lag et hull i kalkunfileten og fyll den med gode frukter. Fylt kalkunfilet er super gjestemat.
Ingredienser
4 porsjoner
-
1 stk. kalkunfilet, ca. 750 g
Fyll:
-
0,5 stk. eple -
6 stk. tørket aprikos -
1 ss smør -
3 dl hønsebuljong (utblandet)
Tilbehør:
-
2 stk. eple -
8 stk. tørket aprikos -
2 dl vann
Saus:
-
2 ss brunt sukker
stekesjy fra formen
-
0,5 dl solbærsirup -
40 g kaldt smør i terninger
evt. maizenajevner
evt. litt frisk timian eller persille
Slik gjør du
- Stikk en stor kniv inn i sentrum av kalkunfileten.
- Del epler og aprikoser fint opp (de trenger ikke bløtlegges om de tas fra nyåpnet pose). Skjær dem i små terninger og smak til med salt og pepper. Stapp dette inn i hulrommet i kalkunfileten. Lukk igjen med tannpirkere. La det ligge tildekket en time i romtemperatur.
- Legg kjøttet i en ildfast form og pensle med smeltet smør iblandet salt og pepper. Hell kyllingkraften i formen. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av fileten.
- Sett formen i ovnen på 180 °C og stek i ca. 50 minutter. Fileten er ferdig når steketermometeret viser 68 °C. Øs over fileten under steiketiden. Pakk fileten inn i folie, og la kjøttet hvile i 15 minutter før det skjæres i skiver.
- Kok grovhakkede epler og aprikoser i vann, sil av overskuddsvann og smak til med salt og pepper. Ha i litt frisk timian eller persille.
- Kok poteter og lag eventuelt en enkel salat til.
- Brun sukker til karamell. Spe med kyllingkraften/sjyen fra steken, eventuelt mer hønsebuljong og solbærsirup. Kok inn til 4 dl væske. Ta kjelen til side og pisk inn kaldt smør. Ønsker du den fyldigere kan den jevnes med maisenna jevner.