Fylt kalkunfilet

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Lag et hull i kalkunfileten og fyll den med gode frukter. Fylt kalkunfilet er super gjestemat.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 750 g

Fyll:

  • 0,5 stk. eple
  • 6 stk. tørket aprikos
  • 1 ss smør
  • 3 dl hønsebuljong (utblandet)

Tilbehør:

  • 2 stk. eple
  • 8 stk. tørket aprikos
  • 2 dl vann

Saus:

  • 2 ss brunt sukker

stekesjy fra formen

  • 0,5 dl solbærsirup
  • 40 g kaldt smør i terninger

evt. maizenajevner

evt. litt frisk timian eller persille

Slik gjør du

  1. Stikk en stor kniv inn i sentrum av kalkunfileten.
  2. Del epler og aprikoser fint opp (de trenger ikke bløtlegges om de tas fra nyåpnet pose). Skjær dem i små terninger og smak til med salt og pepper. Stapp dette inn i hulrommet i kalkunfileten. Lukk igjen med tannpirkere. La det ligge tildekket en time i romtemperatur.
  3. Legg kjøttet i en ildfast form og pensle med smeltet smør iblandet salt og pepper. Hell kyllingkraften i formen. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av fileten.
  4. Sett formen i ovnen på 180 °C og stek i ca. 50 minutter. Fileten er ferdig når steketermometeret viser 68 °C. Øs over fileten under steiketiden. Pakk fileten inn i folie, og la kjøttet hvile i 15 minutter før det skjæres i skiver.
  5. Kok grovhakkede epler og aprikoser i vann, sil av overskuddsvann og smak til med salt og pepper. Ha i litt frisk timian eller persille.
  6. Kok poteter og lag eventuelt en enkel salat til.
  7. Brun sukker til karamell. Spe med kyllingkraften/sjyen fra steken, eventuelt mer hønsebuljong og solbærsirup. Kok inn til 4 dl væske. Ta kjelen til side og pisk inn kaldt smør. Ønsker du den fyldigere kan den jevnes med maisenna jevner.