Focaccine

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er miniutgaven av det velkjente italienske brødet Focaccia. Passer perfekt som tilbehør og for seg selv som snacks. Gjerne med en god pesto til.

Ingredienser

porsjoner

8 stk focaccine

  • 25 g gjær
  • 3 dl lunket vann
  • 1 ss honning
  • 0,5 ss salt
  • 0,5 dl olivenolje
  • 6 dl hvetemel

Til topping

  • 2 ss grovhakket frisk timian
  • 1 ss flaksalt
  • 0,5 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett honning, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen.  Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  2. Del deigen opp i åtte runde emner. Bruk hendene og trykk ut hvert emne med fingertuppene til de er flate og runde.
  3. Legg leivene på stekebrett med bakepapir, dekk til og la dem heve i en times tid til dobbel størrelse.
  4. Ringle olivenolje over brødene. Dryss flaksalt og timian på toppen.
  5. Stek brødene på 220 °C midt i ovnen i ca. 10 minutter, eller til de har fått en gyllen farge.