Flatbiff av rein med grønn bønnepuré

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Flatbiff av rein er eksklusivt og smakfullt kjøtt. Servert med grønn bønnepuré, crème fraîche, sprøstekt bacon og eplesyltetøy er dette en forrett du garantert vil imponere gjestene dine med.

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g flatbiff av reinsdyr
  • 2 ss smør eller margarin

Grønn bønnepuré:

  • 1 bunt liten frisk persille
  • 1 boks hermetiske hvite, store hermetiske limabønner (butter beans) (á 380 g)
  • 1 ss olivenolje

  • 4 skiver bacon
  • 1 ss smør eller margarin
  • 1,5 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 pose babyspinat (á 65 g)
  • 4 ss eplesyltetøy

Slik gjør du

1. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på flatbiffen. Krydre med salt og pepper. Varm en stekepanne med smør og brun flatbiff på alle sider. Legg den over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C i ca. 20 minutter. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer i det.

 

Flatbiffen er lite stekt når kjøttet har en kjernetemperatur på 53-55 °C, er medium stekt på 60 °C, medium pluss ved 65-70 °C og er gjennomstekt på 76 °C.

2. Fjern de groveste stilkene på persillen. Kok opp en kjele med litt vann. Forvell bladpersillen i vannet 1 minutt, og ha den direkte over i kaldt vann. Da beholder den sin fine grønnfarge. La den renne godt av seg og tørk men litt tørkepapir.  Kjør bladpersille og bønner i foodprosessor eller blender og spe med litt olje. tilsett noen dråper vann om puréen er for tykk. Smak til med salt og pepper.

3. Kutt bacon i små terninger. Fres det sprøtt i en varm stekepanne med litt smør. Legg det sprøstekte baconet over på en tallerken med kjøkkenpapir, slik at fettet renner av. Kutt det i enda mindre biter når det er litt avkjølt. 

4. Pisk crème fraîche stiv og ha den i en liten sprøytepose (eventuelt et kremmerhus laget av bakepapir). 

Anrett bønnepuréen på tallerkener, legg på skiver av reinsdyr flatbiff, sprøyt små prikker av stivpisket crème fraîche, legg på eplesyltetøy og dryss over sprøstekt bacon. Pynt med friske blader babyspinat.