Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fajitas med flank steak

Flank steak fajitas

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g flankestek av storfe
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. grønn paprika
  • 1 stk. gul paprika
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. jalapeño
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts tørket oregano

Bønnestuing:

  • 0,5 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 1 ss nøytral olje
  • 380 g hermetiske svarte bønner
  • 1 ss soyasaus
  • 1,5 dl kremfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Tilbehør:

  • 8 stk. mini tortillalefser
  • 5 stk. avokado
  • 1 stk. lime
  • 200 g queso fresco
  • 0,25 potte frisk koriander
  • 2 stk. jalapeño
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1443 kcal
Fett 86 g
Protein 79 g
Karbohydrater 75 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sizzling fajitas på ekte meksikansk vis! Med saftig flank steak - eller flankestek på norsk, refried beans, heite grønnsaker og frisk queso fresco. En enkel helgemiddag som både smaker godt og ser bra ut. Topp gjerne med avokado, lime og masse frisk koriander.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g flankestek av storfe
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. grønn paprika
  • 1 stk. gul paprika
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. jalapeño
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts tørket oregano

Bønnestuing:

  • 0,5 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 1 ss nøytral olje
  • 380 g hermetiske svarte bønner
  • 1 ss soyasaus
  • 1,5 dl kremfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Tilbehør:

  • 8 stk. mini tortillalefser
  • 5 stk. avokado
  • 1 stk. lime
  • 200 g queso fresco
  • 0,25 potte frisk koriander
  • 2 stk. jalapeño
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1443 kcal
Fett 86 g
Protein 79 g
Karbohydrater 75 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Er du i tvil om det er ferdig, kan du sjekke kjernetemperaturen, for medium rosa bør det ligge mellom 55 og 60 °C. Trenger kjøttet mer tid, kan du sette det i ovnen på 125 °C til ønsket kjernetemperatur er nådd. 

Som alternativ til flankestek kan du bruke skirt steak eller entreôte. Sjekk også ut oppskrift på Skirt steak taco med bønnestuing!

Fajitas med flank steak

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB12 05.12.2025 09:08:59