Fine scones

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Scones smaker best nystekt, gjerne med syltetøy og litt krem, rømme eller kremost til en kopp te.

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 15 scones

  • 7,5 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 100 g kaldt smør
  • 1 stk. egg
  • 3 dl melk

Slik gjør du

  1. Bland hvetemel, bakepulver og salt.
  2. Smuldre inn smør. Tilsett egg og melk.
  3. Rør deigen sammen, men ikke jobb med den for lenge. Da blir deigen seig, og du får tørre scones. 
  4. Ha deigen over på et melet bakebord og kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv som er ca. 2 cm tykk.
  5. Stikk ut rundinger med et melkeglass eller en kopp, og legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir.
  6. Stek sconesene i varm stekeovn på midterste rille, 225 ᵒC i 12-15 minutter.

Til afternoon tea kan du servere nybakte scones med clotted crem, lemon curd og rørte bær.