Farsert kalkunrull med eple- og sellerisalat

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Når man får gjester er det hyggelig å servere noe litt ekstra spesielt og godt. Hva med å overaske besøket med en saftig og god farsert kalkunrull.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • ca. 1 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 ss smør , til steking

Kalkunfarsen:

  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. egg
  • 0,75 dl matfløte
  • 150 g finhakket frisk sjampinjong
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ts revet sitronskall
  • 3 ss hakket bladpersille
  • 50 g tørkede tranebær
  • 0,5 dl grovhakket pistasjnøtter
  • 0,25 ts pepper

Eple og sellerisalat:

  • saft og skall fra 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss bladpersille
  • 200 g sukkererter
  • 6 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 6 stk. syrlig eple
  • 2 ss sorte ristede sesamfrø

Slik gjør du