Fårikål med salt lammekjøtt

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du prøvd å lage fårikål med salt lammekjøtt? Salt lammekjøtt er ofte enkelt å få tak i, og egner seg utmerket i fårikål. Vi har brukt spisskål i får variant, men du kan selvfølgelig også bruke hodekål - akkurat som i tradisjonell fårikål.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g lettsaltet lammekjøtt
  • 1,5 kg hodekål , spisskkål eller sommerkål
  • 5 dl vann
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skjær kjøtt i terninger. Legg kjøttet i kokende vann i en romslig kjele og la det trekke på svak varme til det begynner å bli mørt. Fjern skum og urenheter som danner seg på toppen under kokingen. 
  2. Del kål i båter, og legg det over kjøttet. Kvern over litt pepper. Sett på lokk, senk varmen og la fårikålen trekke til kålen er mør.
  3. Anrett kål og kjøtt på tallerkene og hell over sjy.

Server med hakket persille og kokte poteter.

Salt lammekjøtt er tilgjengelig store deler av året, og smaker nydelig. Hodekål får du tak i hele året, mens sommerkål og spisskål er i sesong om sommeren og et godt stykke utover høsten. Sommerkål og spisskål har kortere koketid enn hodekål, og for å bevare den grønne fargen er det er fordel å koke kjøttet fær kålen legges i. Det er ikke nødvendig om du bruker vanlig hodekål.