Entrecôte med soppstuing

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Entrecôte og soppstuing er en duo vi aldri blir lei av! Perfekt stekt biff servert sammen med hasselbackpoteter og sprø potetrøsti. Perfekt når du har middagsbesøk, eller bare vil kose deg ekstra med helgemiddagen. 

Ingredienser

2  porsjoner
  • 400 g entrecôte av storfe
  • 2 ss smør eller olje

Hasselbackpotet:

  • 4 stk. potet
  • 2 ss smeltet smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Soppstuing:

  • 200 g sopp f.eks. aromasopp, kantarell eller sjampinjong
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ts finhakket frisk gressløk
  • 1 ss smør
  • 2 dl kremfløte eller creme fraiche
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts frisk timian

Slik gjør du

Legg kremet soppstuing på tallerkner, og legg over skiver av biff og hasselbackpoteter ved siden av. 

Skal du lage biff til mange? Med denne metoden blir det perfekt hver gang, uavhengig av om dere er 5, 10 eller 15 gjester til bords.

bar