Crispy svinekam med ovnsbakte poteter

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig og mør svinekam er en kjær klassiker på bordet under søndagsmiddagen. Vi har latt oss inspirere av italiensk porchetta og fylt den med urter, sennep og honning og stekt den med sprø svor for en knasende god opplevelse. Sammen med ovnsbakte poteter og en enkel sennepsdressing blir dette en skikkelig digg variant. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg svinekam uten ben
  • 3 ts salt
  • 1,5 ts kvernet pepper

Fyll:

  • 1 bunt frisk gressløk
  • 6 båter hvitløk
  • 2 ss grov sennep
  • 2 ss honning
  • skall av 1 stk. sitron

Enkel sennepsdressing:

  • 3 ss grov sennep
  • 3 ss majones
  • 3 ss seterrømme
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts honning

Potet- og grønnsaksform:

  • 800 g små potet
  • 800 g gulrot
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss honning
  • 1 ss finhakka friske urter (valgfritt)

Slik gjør du

Server skiver av svinekam med sprø svor sammen med deilige stekte poteter og gulrøtter og sennepsdressing.

bar