Crispy svinekam med ovnsbakte poteter
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En saftig og mør svinekam er en kjær klassiker på bordet under søndagsmiddagen. Vi har latt oss inspirere av italiensk porchetta og fylt den med urter, sennep og honning og stekt den med sprø svor for en knasende god opplevelse. Sammen med ovnsbakte poteter og en enkel sennepsdressing blir dette en skikkelig digg variant.
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 kg svinekam uten ben -
3 ts salt -
1,5 ts kvernet pepper
Fyll:
-
1 bunt frisk gressløk -
6 båter hvitløk -
2 ss grov sennep -
2 ss honning -
skall av
1 stk. sitron
Enkel sennepsdressing:
-
3 ss grov sennep -
3 ss majones -
3 ss seterrømme -
0,5 ts kvernet pepper -
1 ts honning
Potet- og grønnsaksform:
-
800 g små potet -
800 g gulrot -
4 båter hvitløk -
2 ss nøytral olje -
saft av
0,5 stk. sitron -
1 ss honning -
1 ss finhakka friske urter (valgfritt)
Slik gjør du
Server skiver av svinekam med sprø svor sammen med deilige stekte poteter og gulrøtter og sennepsdressing.