Coq au vin
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Coq au vin er en usedvanlig smakfull gryterett med opphav fra Burgund i Frankrike. Vi har valgt å bytte ut hanekjøttet med kylling, siden det er langt enklere å få tak i her i butikkene.
Ingredienser
-
1 stk. kylling (ca. 1500 g) -
ca.
35 cl rødvin -
2 båter presset hvitløk -
1 stk. laurbærblad -
1 kvist frisk timian
-
200 g lettsaltet sideflesk -
1,5 ts salt -
1 ts malt hvit pepper -
ca.
2 l hønsebuljong (utblandet) -
2 ss tomatpuré -
10 stk. sjalottløk -
250 g frisk sjampinjong delt i to
Slik gjør du
1. Del kyllingen i 8 serveringsstykker. Lårene i to og brystfiletene i to.
Se hvordan du deler opp en kylling.
2. Bland sammen rødvin, hvitløk, laurbærblad og timian til en marinade i en stor bolle og legg i kyllingstykkene. Dekk til med plastfolie og sett det kjølig over natten.
3. Ta kyllingstykkene opp av marinaden og tørk det lett med kjøkkenpapir. Hell marinaden i en middelsstor kjele og kok opp.
4. Skjær sideflesk i små biter og stek dem i en varm stekepanne. Ha flesket over i kjelen sammen med marinaden, la fettet bli i pannen. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem godt på alle sider i stekepannen med fett.
5. Legg stykkene over i kjelen. Tilsett buljong til kjøttet så vidt dekkes og ha i tomatpuré. La det hele trekke i ca. 40 minutter eller til kjøttet er mørt.
6. Rens sjalottløk og surr den sammen med sopp i en panne med smør. Ha det over i kjelen og smak eventuelt til med salt og pepper. Pynt gjerne med frisk timian ved servering.
Server med brød, ris eller poteter.