Coq au vin

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Coq au vin er en usedvanlig smakfull gryterett med opphav fra Burgund i Frankrike. Vi har valgt å bytte ut hanekjøttet med kylling, siden det er langt enklere å få tak i her i butikkene.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g)
  • 200 g lettsaltet sideflesk
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts malt hvit pepper
  • ca. 2 l hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ss tomatpuré
  • 10 stk. sjalottløk
  • 250 g frisk sjampinjong delt i to

Marinade:

  • ca. 35 cl rødvin
  • 2 båter presset hvitløk
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 kvist frisk timian

Slik gjør du

Server med brød, ris eller poteter.