Clotted cream

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Clotted cream er et must om du vil servere tradisjonell afternoon tea som de gjør i England. Clotted cream lages av fløte, og en dose god tid. Serveres til nybakte scones og deilig syltetøy. 

Ingredienser

1  porsjoner
  • 7,5 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Hell kremfløten i en ildfast form (ca. 20 x 20 cm).
  2. Sett formen midt i ovnen på ca. 80 °C. La den stå i ovnen i 10-12 timer.
  3. Ta formen forsiktig ut av stekeovnen, slik at du ikke blander innholdet for mye. Avkjøl på kjøkkenbenken i 1-2 timer. 
  4. Dekk formen med plast, og sett den i kjøleskapet i minst 8 timer til den er helt avkjølt.
  5. Ta formen ut på kjøkkenbenken og skjær den tykke snerken forsiktig løs fra formen. Det er kremen på undersiden av snerken som kalles clotted cream.
  6. Bruk en skje til å skrape av kremen og ha den over i et glass. Du kan også blande litt av snerken i kremen om du liker en litt grovere konsistens. Den flytende væsken som er igjen i bunnen kan brukes som væske i annen bakst.

Clotted cream holder seg i kjøleskap i 2-3 dager.  

Kilde:Oppskriften er laget av Opplysningskontoret for brød og korn.