Clotted cream
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Clotted cream er et must om du vil servere tradisjonell afternoon tea som de gjør i England. Clotted cream lages av fløte, og en dose god tid. Serveres til nybakte scones og deilig syltetøy.
Ingredienser
1 porsjoner
-
7,5 dl kremfløte
Slik gjør du
- Hell kremfløten i en ildfast form (ca. 20 x 20 cm).
- Sett formen midt i ovnen på ca. 80 °C. La den stå i ovnen i 10-12 timer.
- Ta formen forsiktig ut av stekeovnen, slik at du ikke blander innholdet for mye. Avkjøl på kjøkkenbenken i 1-2 timer.
- Dekk formen med plast, og sett den i kjøleskapet i minst 8 timer til den er helt avkjølt.
- Ta formen ut på kjøkkenbenken og skjær den tykke snerken forsiktig løs fra formen. Det er kremen på undersiden av snerken som kalles clotted cream.
- Bruk en skje til å skrape av kremen og ha den over i et glass. Du kan også blande litt av snerken i kremen om du liker en litt grovere konsistens. Den flytende væsken som er igjen i bunnen kan brukes som væske i annen bakst.
Clotted cream holder seg i kjøleskap i 2-3 dager.
Kilde:Oppskriften er laget av Opplysningskontoret for brød og korn.