Chili con carne med høyrygg
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Chili con carne betyr chili med kjøtt - og i dette tilfellet med høyrygg som langtidskoker til det blir mørt og godt, og gir deg en gryte med masse smak!
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
600 g benfri høyrygg av storfekjøtt -
1 stk. løk -
2 båter hvitløk -
2 ss margarin eller nøytral olje til steking -
2 ss tomatpuré -
2 bokser hakkede tomater -
2 dl kjøttkraft /buljong (vann+terning) -
1 ts chilipulver -
1 ts malt spisskummen -
1 stk. hel kanel -
2 bokser chilibønner -
1 stk. grønn paprika -
1 stk. rød paprika -
ca.
30 g mørk kokesjokolade -
ca.
1 ts brunt sukker
Slik gjør du
- Skjær kjøttet i terninger på 2 x 2 cm.
- Rens løk og hvitløk, skjær løk i båter og finhakk hvitløk.
- Ha margarin eller olje i en varm gryte. Vent til margarinen slutter å bruse, og brun kjøttet i to omganger. Surr deretter løken i gryten til den er blank.
- Ha kjøttet tilbake i gryten, ha i tomatpuré - fres i 2 minutter og hell i hakket hermetisk tomat og kraft/buljong.
- Ha i krydder og la kjøttet småkoke under lokk på middels lav temperatur til det er mørt, 1-2 timer.
Har du en gryte med lokk som tåler å stå i stekeoven, kan også gryten stå å trekke på 150 °C til kjøttet er mørt.
- Når kjøttet er så vidt mørt, tilsett chilibønner og paprika i terninger. Kok videre til alt er gjennomvarmt.
- Riv over litt mørk sjokolade og smak til med sukker, mer chilipulver eller frisk chili, eventuelt salt og pepper.
Server gryten med en frisk koriander, en sprø og god salat, godt brød, litt rømme og eventuelt tortillachips.