Chilenske kyllingspyd
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Spennende kyllingspyd inspirert av det chilenske kjøkken! Pebre og polenta er friskt og godt tilbehør som passer utmerket til marinert og grillet kylling.
Ingredienser
-
4 stk. kyllingfilet
Marinade:
-
saft av
2 stk. appelsin -
saft av
1 stk. sitron -
1 båt finhakket hvitløk -
0,5 ts tørket oregano -
0,5 ts malt spisskummen -
0,25 ts malt nellik -
0,25 ts malt kanel -
1 ts salt -
0,25 ts pepper
Pebre:
-
5 ss olivenolje -
2,5 ss hvitvinseddik -
4 ss vann -
6 ss finhakket frisk koriander -
1 stk. hakket sjalottløk -
0,5 stk. finhakket rød chili -
1 båt finhakket hvitløk -
0,5 ts salt
Polenta:
-
5 dl vann -
0,5 ts salt -
1 dl polenta -
50 g smør i terninger -
2 ss revet parmesan -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
1. Bland alle ingredienser til marinaden i en liten skål.
2. Skjær kyllingfilet i tykke strimler og legg dem i en plastpose. Hell på marinaden og knyt posen godt igjen. Mariner kjøttet i kjøleskap i minst 4 timer, gjerne natten over.
3. Ta kyllingstrimlene ut av marinaden og tre dem på spyd.
4. Rør sammen alle ingredienser til pebre.
5. Kok opp vann, ha i salt og pisk inn polentamel. Pisk godt i ca. 1 minutt til polentaen blir passelig tykk i konsistensen. Trekk kasserollen av platen og rør inn smør og parmesan. Smak til med salt og pepper.
6. Grill spydene på direkte varme til de er gylne og gjennomstekte, ca. 6 minutter. Snu spydene ofte slik at det ikke brenner seg.
7. Rens granateple og dryss granateplekjerner over kyllingspydene ved servering. Pynt gjerne med frisk koriander.