Chateaubriand med béarnaise og pommes frites
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Indrefilet av storfe servert på klassisk vis, med fyldig béarnaisesaus og sprø pommes frites! Chateaubriand er den midterste delen av indrefileten, og regnes som den mest eksklusive. Det er ikke uten grunn at denne biffmiddagen har vært en favoritt i årevis!
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
800 g av midtstykket på indrefilet av storfe -
2 ss smør -
1 ss nøytral olje -
1 ts salt -
1 ts pepper -
2 båter hvitløk -
4 stilker frisk timian
Pommes frites:
-
4 stk. bakepotet -
1 l frityrolje -
1 ts flaksalt
Béarnaisesaus:
-
300 g smør -
1 dl tørr hvitvin -
0,5 dl hvitvinseddik -
1 stk. finhakket sjalottløk -
0,5 ts kvernet pepper -
3 ss vann -
2 ss hakket frisk estragon -
3 stk. eggeplomme -
Eventuelt saft av
0,5 stk. sitron -
1 ss frisk kjørvel -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
Skjær kjøttet i tynne skiver, og server med en raus mengde pommes frites og béarnaisesaus. Topp gjerne med litt hakket bladpersille.