Champagnemousse

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Syrlig, søt, luftig og lekker - champagnemousse er den perfekte dessert når noe skal feires.

Ingredienser

porsjoner
  • 5 stk. gelatinplater
  • 4 stk. egg
  • 200 g sukker
  • saft av 2 stk. lime /-jus
  • 1,5 dl champagne eller annen musserende vin
  • 1,5 dl kremfløte

Pynt:

  • finrevet skall av 2 stk. lime
  • 2 ss sukker

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i ½ dl kokende vann. Avkjøl.
  2. Skill eggene. Pisk eggeplommene til eggedosis med halvparten av sukkeret. Stivpisk hviten med resten av sukkeret i en annen bolle. Visp fløten til dendanner myke topper. 
  3. Press ut saften av limefruktene. NB: Husk å rive skallet fint først om du skal bruke det til pynt på glassene!
  4. Vend limesaft og champagne inn i eggedosisen. Ha i gelatinen og bland forsiktig sammen med en slikkepott.
  5. Vend inn stivpiskede eggehviter og vipet krem. Ikke bearbeid massen harde eller lenge, da vil luften gå ut av den. 
  6. Fordel moussen i porsjonsglass. Det er enklest om du bruker en sprøytepose eller zip-lockpose som du klipper hull i. La desserten stå kjølig til den skal serveres.
  7. Pynt med limeskall og server gjerne kransekakestenger eller andre søte kjeks til.

Tips: Dypp kanten på glassene i litt eggehvite og deretter i en blanding av revet limeskall og sukker for å få en dekorativ pyntekanten.