Champagnemousse
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Syrlig, søt, luftig og lekker - champagnemousse er den perfekte dessert når noe skal feires.
Ingredienser
porsjoner
-
5 stk. gelatinplater -
4 stk. egg -
200 g sukker -
saft av
2 stk. lime /-jus -
1,5 dl champagne eller annen musserende vin -
1,5 dl kremfløte
Pynt:
-
finrevet skall av
2 stk. lime -
2 ss sukker
Slik gjør du
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i ½ dl kokende vann. Avkjøl.
- Skill eggene. Pisk eggeplommene til eggedosis med halvparten av sukkeret. Stivpisk hviten med resten av sukkeret i en annen bolle. Visp fløten til dendanner myke topper.
- Press ut saften av limefruktene. NB: Husk å rive skallet fint først om du skal bruke det til pynt på glassene!
- Vend limesaft og champagne inn i eggedosisen. Ha i gelatinen og bland forsiktig sammen med en slikkepott.
- Vend inn stivpiskede eggehviter og vipet krem. Ikke bearbeid massen harde eller lenge, da vil luften gå ut av den.
- Fordel moussen i porsjonsglass. Det er enklest om du bruker en sprøytepose eller zip-lockpose som du klipper hull i. La desserten stå kjølig til den skal serveres.
- Pynt med limeskall og server gjerne kransekakestenger eller andre søte kjeks til.
Tips: Dypp kanten på glassene i litt eggehvite og deretter i en blanding av revet limeskall og sukker for å få en dekorativ pyntekanten.