Cæsarsalat
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Cæsarsalat er en verdensberømt klassiker. Myten sier at den er oppkalt etter den italienske kokken Caesar Cardini, og ikke Julius Cæsar som det er nærliggende å tro. Sprø salat vendt i en deilig dressing, toppet med parmesan og krutonger, og servert med saftig kylling og herlig sprøtt bacon - kan det bli bedre?
Ingredienser
porsjoner
-
4 skiver brød -
2 ss nøytral olje til steking -
2 stk. kyllingfilet -
0,25 ts salt -
0,25 ts pepper -
150 g bacon -
1 stk. romanosalat , eventuelt hjertesalat eller isbergsalat -
50 g parmesan
Dressing:
-
2 stk. eggeplomme -
1 ts dijonsennep -
3 stk. finhakket ansjosfilet -
1 båt revet hvitløk -
Saft av
0,5 stk. sitron -
1,5 dl nøytral nøytral olje -
30 g parmesan -
0,25 ts salt -
0,25 ts kajennepepper
Slik gjør du
- Lag dressing først. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Spe med olje i en tynn stråle mens du fortsatt visper. Dressingen skal bli tykk som en majones. Vend inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.
- Skjær brød i terninger og legg dem utover på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje. Sett brettet midt i stekeovn på 220 °C og stek brødterningene i ca. 15 minutter. Avkjøl.
- Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i 2 minutter på hver side i middels varm panne med olje eller margarin. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. Legg kyllingfiletene over på en tallerken.
- Vask pannen og stek baconskiver til de er gyllne og sprø. La de stekte baconskivene renne av på kjøkkenpapir mens du forbereder resten.
- Riv salat i grove biter. Vend salaten i litt dressing og anrett på et stort fat eller i en bolle. Høvle over tynne skiver med parmesan og dryss på stekte krutonger. Skjær kyllingfilet i tynne skiver og legg kylling og bacon på salaten. Avslutt med litt kvernet sort pepper og pynt eventuelt med noen grønne spirer.