Cæsarsalat med kalkun
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Cæsarsalaten er en av verdens mest populære salater, og det er ikke tilfeldig. Salaten er nemlig en umamibombe, og dressingen er den som gjør hele salaten unik.
Ingredienser
porsjoner
-
100 g bacon -
200 g kalkunfilet -
1 ss rapsolje -
4 skiver brød -
2 ss rapsolje -
1 stk. romanosalat , evt. hjertesalat -
0,5 stk. rødløk -
50 g parmesan
Dressing:
-
2 stk. eggeplomme -
1 ts dijonsennep -
saften av
0,5 stk. sitron -
3 stk. ansjosfilet -
2 båter hvitløk -
1,5 dl rapsolje -
30 g parmesan -
0,25 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Skjær bacon i terninger og kalkunfilet i strimler. Stek bacon og kalkunstrimler i en stekepanne med litt olje. Legg det over på kjøkkenpapir for at fettet skal renne av.
- Visp sammen eggeplommer, sennep, sitronsaft, finhakket ansjos og hvitløk i en bolle. Visp oljen inn i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones. Bland inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og pepper.
- Skjær brødskivene i terninger og vend dem sammen med olje på et bakepapirkledd stekebrett. Sett stekebrettet midt i ovnen på 180 °C og stek krutongene i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø.
- Strimle salat og rødløk.
- Bland salat, løk, dressing, krutonger og tynne skiver parmesanost. Avslutt med litt kvernet sort pepper.