Cæsarsalat med kalkun

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Cæsarsalaten er en av verdens mest populære salater, og det er ikke tilfeldig. Salaten er nemlig en umamibombe, og dressingen er den som gjør hele salaten unik.  

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g bacon
  • 200 g kalkunfilet
  • 1 ss rapsolje
  • 4 skiver brød
  • 2 ss rapsolje
  • 1 stk. romanosalat , evt. hjertesalat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 50 g parmesan

Dressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 3 stk. ansjosfilet
  • 2 båter hvitløk
  • 1,5 dl rapsolje
  • 30 g parmesan
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skjær bacon i terninger og kalkunfilet i strimler. Stek bacon og kalkunstrimler i en stekepanne med litt olje. Legg det over på kjøkkenpapir for at fettet skal renne av.
  2. Visp sammen eggeplommer, sennep, sitronsaft, finhakket ansjos og  hvitløk i en bolle. Visp oljen inn i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones. Bland inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og pepper.
  3. Skjær brødskivene i terninger og vend dem sammen med olje på et bakepapirkledd stekebrett. Sett stekebrettet midt i ovnen på 180 °C og stek krutongene i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø.
  4. Strimle salat og rødløk.
  5. Bland salat, løk, dressing, krutonger og tynne skiver parmesanost. Avslutt med litt kvernet sort pepper.