Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Braisert lam med byggrynsalat

Braisert lam med byggrynsalat

Ingredienser

porsjoner

Lammegryte:

  • 800 g benfri lammebog
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk
  • 3 båter revet hvitløk
  • 3 stk. gulrot
  • 2 ss krydderblanding (Ras el hanout)
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede tomater (á 400 g)
  • 2 dl lamme- eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske kikerter (á 290 g)

Byggrynsalat:

  • 2 dl byggryn
  • 0,25 stk. rødløk
  • 0,5 stk. agurk
  • 4 stilker bladpersille
  • 0,5 stk. granateple
  • 1 ss nøytral olje

Mynteyoghurt:

  • 2 dl gresk yoghurt
  • skall og saft av 1 stk. lime
  • 2 ss finhakket frisk mynte
  • 1 ss honning

Til pynt:

  • 8 stk. tørket aprikos i tynne skiver
  • 1 dl ristede mandler
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Braisert lammebog krydret med "Ras el hanout" - en varm krydderblanding med marrokanske smaker. Lammegryten serverer vi med en frisk byggrynsalat og en deilig, avkjølende mynteyoghurt. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Lammegryte:

  • 800 g benfri lammebog
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk
  • 3 båter revet hvitløk
  • 3 stk. gulrot
  • 2 ss krydderblanding (Ras el hanout)
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede tomater (á 400 g)
  • 2 dl lamme- eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske kikerter (á 290 g)

Byggrynsalat:

  • 2 dl byggryn
  • 0,25 stk. rødløk
  • 0,5 stk. agurk
  • 4 stilker bladpersille
  • 0,5 stk. granateple
  • 1 ss nøytral olje

Mynteyoghurt:

  • 2 dl gresk yoghurt
  • skall og saft av 1 stk. lime
  • 2 ss finhakket frisk mynte
  • 1 ss honning

Til pynt:

  • 8 stk. tørket aprikos i tynne skiver
  • 1 dl ristede mandler

Slik gjør du

trinn du kan merke av

"Ras el hanout" er en krydderblanding brukt i det nordafrikanske kjøkken. Krydderblandingen kan variere litt alt etter hvem som selger den, og kan noen ganger bestå av opptil 35 ulike krydder. 

Server byggrynsalat og myntedressing til. 

Braisert lam med byggrynsalat

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB14 11.05.2024 19:40:37