Blåmuggost med jordbær og fiken

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne desserten gir deg en spennende avslutning på måltidet. Fiken, friske bær og blåmuggost, servert med glaserte valnøtter og herlig, sprøtt bacon.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 50 g bacon
  • 50 g valnøttkjerner
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss honning
  • 0,5 ts salt

  • 200 g jordbær
  • 125 g bringebær
  • 2 stk. frisk fiken
  • 100 g blåmuggost

Slik gjør du

  1. Ha olje i en varm panne og fres valnøtter raskt. Bland inn honning og dryss over salt. Stek til nøttene har fått en karamellisert farge. Avkjøl.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge mellom. Lær mer her!

  2. Kutt bacon i små biter. Stek det i en varm stekepanne til det er helt sprøtt. Legg sprøstekt bacon over på et kjøkkenpapir slik at fettet renner av.
  3. Del fiken i fire og blåmuggost i pene stykker. 

Anrett fiken, blåmuggost og bær på tallerkenene sammen med karamellisert valnøtter. Dryss til slutt over sprøstekt bacon.