Biff med jordskokkpuré

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helstekt indrefilet av storfe er en sikker fremgangsmåte for mørt og saftig kjøtt. Fløyelsmyk jordskokkpuré, saltbakte småpoteter, rødvinssaus og sprø jordskokkchips - vi snakker et skikkelig festmåltid! 

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g av midtstykket på indrefilet av storfe
  • 2 ss smør
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk timian
  • 500 g småpoteter
  • 2 dl grovt salt til steking

Jordskokkpuré:

  • 500 g jordskokk
  • 5 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Jordskokkchips:

  • 250 g jordskokk
  • 0,5 l frityrolje

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g usaltet smør
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

Skjær kjøttet i jevne biter. Dander med jordskokkpuré og saltbakte småpoteter, drypp over rødvinssaus og topp med jordskokkchips og frisk rosmarin eller timian. Bon appétit!

bar