Andeconfit med rødvinssaus

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Både klassisk og trendy – andeconfit faller i smak både hos eldre og yngre generasjoner. Her servert på klassisk vis med rødvinssaus og potetmos. Bon appetitt!

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. andelår
  • 60 g grovt salt
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 2 ss hakket frisk rosmarin
  • 500 g andefett

Rødvinsaus:

  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 flaske rødvin
  • 5 dl oksekraft eller oksebuljong
  • 100 g usaltet smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Aspargesbønner:

  • 250 g aspargesbønner
  • 1 ss smør
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

Server gjerne med en god potetmos .

Ordet confire (fr:) betyr konservere, og å confitere er både en tilberednings- og en konserveringsmetode. Råvarene blir varmebehandlet i fett over lang tid og på lav temperatur. Det mest kjente er andeconfit, som blir laget i andefett, men det går også an å confitere i for eksempel klaret smør eller olje. Resultatet er mørt og smakfullt.