Nugattisnurrer med appelsinglasur

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nugattisnurrer er enkle å lage, de smaker supergodt og kan fort bli barnas nye favoritt på kakebordet. Appelsinglasuren bidrar med litt syrlighet som gjør dem enda mer uimotståelige.

Ingredienser

1  porsjoner
  • 150 g smør
  • 1 kg hvetemel
  • 1 pk tørrgjær, for søte deiger
  • 6 dl melk
  • 1 stk. egg
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 stk. egg til pensling
  • 3 ss sukkerlake (kan sløyfes)

Fyll:

  • 300 g nugatti
  • 2 ss appelsinjuice

Appelsinglasur:

  • 100 g melis
  • 2 ss appelsinjuice
  • 1 ts gul konditorfarge

Slik gjør du

ddkkd.       Bruk romtempererte ingredienser. Ha alt i en bakebolle, men hold av 1 dl melk og smøret til senere i elteprosessen.

2.       Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsettes melken litt etter litt. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate. 

3.       Tilsett smør og kjør deigen på sakte fart til smøret er blandet helt inn. Ha deigen i en stor bakebolle og dekk til med plastfolie. Sett til heving i ca. 1 time.

4.       Ha deigen på et melet bakebord. Kjevle den ut til 1 cm tykk rektangelformet leiv. Smør Nugatti i et jevnt lag over hele leiven.

5.       Rull leiven sammen til en pølse og skjær den i skiver. Plasser skivene tett inntil hverandre i en godt smurt langpanne. Dekk langpanna med et klede og etterhev i minimum 30 minutter.

6.       Pensle nugattisnurrene med sammenvispet egg og sett formen midt i ovnen på 200 °C i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.

7.       Lag appelsinglasur ved å røre sammen melis og appelsinjuice. Juster fargen med konditorfarge.

bar
bar
bar

Kanskje du også er interesert i en annen bollevariant med sjokolade? Hveteboller med sjokoladekrem er også digg!

bar