Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lefser til kebab

Lefser til kebab

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 4-5 store lefser.

  • 500 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 3,5 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1650 kcal
Fett 11 g
Protein 67 g
Karbohydrater 290 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lefser til kebab skal være tynne, myke og med god strekk! Det får du ved å steke tynnkjevlede lefser på tørr takke eller stekepanne. Hjemmelagde lefser krever lite innsats, men gir et stort løft på kebabmiddagen. Bruk deigen til å lage shawarma, döner eller lahmacun.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 4-5 store lefser.

  • 500 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 3,5 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1650 kcal
Fett 11 g
Protein 67 g
Karbohydrater 290 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

I tyrkisk matlaging brukes gjerne en oklava til utbaking - en lang, tynn kjevle laget av tre. Smalere enn en vanlig kjevle, og brukes til å kjevle ut deig veldig tynt.

Bruk lefser til döner kebab, shawarma eller andre kebab-varianter. Kan også fryses.

Lefser til kebab

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB11 05.12.2025 09:27:37