Brødsmulesti
1 porsjon gir 4-5 store lefser.
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Lefser til kebab skal være tynne, myke og med god strekk! Det får du ved å steke tynnkjevlede lefser på tørr takke eller stekepanne. Hjemmelagde lefser krever lite innsats, men gir et stort løft på kebabmiddagen. Bruk deigen til å lage shawarma, döner eller lahmacun.
I tyrkisk matlaging brukes gjerne en oklava til utbaking - en lang, tynn kjevle laget av tre. Smalere enn en vanlig kjevle, og brukes til å kjevle ut deig veldig tynt.
Bruk lefser til döner kebab, shawarma eller andre kebab-varianter. Kan også fryses.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.