Lakseburger med asiatisk glaze

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En skikkelig digg og saftig lakseburger med asiatisk glaze! Server med hjemmelaget mangosalsa, rømme og salat. Perfekt når du har lyst på en sunnere middag, men som fortsatt er juicy og proppfull av smak! 

Ingredienser

porsjoner

Lakseburger:

  • 500 g laksefilet uten bein og skinn
  • 2 ss majones
  • 2 stk. vårløk (kun hvit og lysegrønn del)
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss nøytral olje

Asiatisk glaze:

  • 3 ss brunt sukker
  • 3 dl eplejuice
  • 1,5 dl vann
  • 3 ss teriyakisaus
  • 2 ss soyasaus
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ts frisk ingefær
  • 0,5 stk. løk
  • 3 ss riseddik

Tilbehør:

  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 4 ss lettrømme
  • 65 g babyspinat eller baby leaf mix

Slik gjør du

Anrett burgerbrød med rømme, salat, lakseburger, mangosalsa – og gjerne mer glaze!  

bar