Lakseburger med asiatisk glaze
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En skikkelig digg og saftig lakseburger med asiatisk glaze! Server med hjemmelaget mangosalsa, rømme og salat. Perfekt når du har lyst på en sunnere middag, men som fortsatt er juicy og proppfull av smak!
Ingredienser
porsjoner
Lakseburger:
-
500 g laksefilet uten bein og skinn -
2 ss majones -
2 stk. vårløk (kun hvit og lysegrønn del) -
1 ts salt -
1 ts pepper -
1 ss nøytral olje
Asiatisk glaze:
-
3 ss brunt sukker -
3 dl eplejuice -
1,5 dl vann -
3 ss teriyakisaus -
2 ss soyasaus -
4 båter hvitløk -
2 ts frisk ingefær -
0,5 stk. løk -
3 ss riseddik
Tilbehør:
-
4 stk. hamburgerbrød -
4 ss lettrømme -
65 g babyspinat eller baby leaf mix
Slik gjør du
Anrett burgerbrød med rømme, salat, lakseburger, mangosalsa – og gjerne mer glaze!